Дружина міністра МЗС Євгенія Кулеба очолила список «слуг» до Київради

15:35, 20.09.2020
Дружина міністра МЗС Євгенія Кулеба очолила список «слуг» до Київради

Дружина міністра МЗС, координаторка створення скверу Небесної сотні, керівниця ГО "Місто-сад" Євгенія Кулеба (в центрі) у КНУ ім. Шевченка. (Фото з ФБ-сторінки Євгенії Кулеби)

Громадська активістка, дружина міністра закордонних справ України Євгенія Кулеба вирішила балотуватися до Київської міської ради від політичної партії «Слуга народу». У партійному списку «слуг» вона посідає перше місце.

 

Як повідомляє «Україна молода», відповідне рішення ухвалено під час зустрічі міської організації партії «Слуга народу», яка відбулася на території Національного університету імені Т.Г. Шевченка у Києві в неділю.

 

На партійний захід звично прийшов і президент Володимир Зеленський, який знову агітував саме за провладну партію.

 

Сама ж Євгенія Кулеба заявила під час виступу:

 

«Щоб системно змінювати Київ, вже недостатньо бути просто активістом, або просто розбудовувати громадську організацію, ти маєш стати командою, командою людей, якій кияни довірять управління містом. Довгий час я жила за кордоном, у Відні, Стразбурзі, але моє серце завжди було в Києві. Коли я повернулася додому, то перше, що здивувало, відсутність системної роботи, відсутність вирішення глобальних проблем, таких як затори, забруднене повітря, хаотична незаконна забудова... Я йду в Київраду для того, щоб разом, кожного дня створювати Київ нашої мрії».

 

Перед тим дружина міністра МЗС, координаторка створення скверу Небесної сотні, керівниця ГО "Місто-сад" написала у Facebook: «Є гіпотеза, що перебуваючи у владі ти маєш більше можливостей і можеш зробити більше. Вирішила цю гіпотезу перевірити. Я йду до Київради на чолі команди партії «Слуга народу». Я залишаюся тією Женею Кулебою, яку ви знаєте. З тими самими цілями і цінностями. І одна з моїх цілей - квітучий Київ. Ну, ви знаєте, про що я».

 

Партія "Слуга народу" на конференції київської міської організації політсили представила й інших кандидатів у депутати Київської міськради.

 

Так, у списку окрім пані Кулеби - правозахисник, телеведучий Михайло Присяжнюк, юрист-кримінолог Ганна Маляр, заслужений майстер спорту, перший чемпіон світу з дзюдо в історії України Георгій Зантарая, підприємець, меценат, громадський активіст Владислав Трубіцин, підприємець, громадський діяч, правозахисник Юрій Федоренко, громадський діяч, голова ради з урбаністики Києва Віталій Селик, заступник міністра освіти і науки, доктор економічних наук Андрій Вітренко, призерка олімпійських ігор з легкої атлетики, громадська діячка Олена Говорова, освітянка, популяризаторка науки Ксенія Семенова, доброволець, керівник ГО "Ветеранська справа" Олексій Кисельов, президент асоціації шеф-кухарів України Ігор Брагін.

 

Як повідомляла «УМ», партія «Слуга народу» потрапила до корупційного скандалу через можливе хабарництво нардепа Олександра Юрченка.

 

Юрченку так і не обрали запобіжний захід оскільки він не прийшов до суду під приводом самоізоляції через можливе інфікування коронавірусом.

 

Зауважимо, що президент Зеленський активно агітує за кандидатів від "слуг" у робочих поїздках регіонами, хоча закон забороняє президенту передвиборчу агітацію.