Євробачення-2021: чотири варіанти проведення

11:59, 19.09.2020
Євробачення-2021: чотири варіанти проведення

Україну у 2021 році представлятиме солістка групи Go_A Катерина Павленко

Організатори міжнародного музичного конкурсу "Євробачення" представили чотири варіанти проведення заходу наступного року.

 

Як інформує УМ, про це повідомляється на сайті конкурсу.

 

В оргкомітеті уточнили, що все залежатиме від епідеміологічної ситуації в світі.

 

Перший сценарій розвитку подій - традиційний: конкурс пройде в концертному залі Ahoy в Роттердамі з "живими" виступами виконавців і в присутності глядачів. Учасники конкурсу також зможуть брати участі в інших заходах у Роттердамі.

 

Згідно з другим сценарієм, між артистами і глядачами буде введена дистанція в 1,5 м, а число членів делегацій та представників преси - скорочено.

 

Третій варіант, крім соціального дистанціювання, передбачає обмежене число музикантів, які будуть виступати. Крім того, конкурсанти зможуть виступити віддалено зі своїх країн.

 

Згідно з четвертим сценарієм, передбачається проведення конкурсу за відсутності глядачів в залі і без організації заходів в Роттердамі. Учасники виступлять віддалено зі своїх країн, а їх виступи покажуть в єдиному телешоу з арени Ahoy.

 

Остаточне рішення про те, за яким же сценарієм пройде Євробачення, буде прийнято на початку 2021 року.


Як повідомлялося, два півфінали пісенного конкурсу «Євробачення» в 2021 році заплановано на 18 травня і 20 травня, а Гранд-фінал - на 22 травня.

 

Артисти, які через спалах коронавірусу не змогли виступити цього року, мають підготувати нову пісню.

 

Як повідомляла УМ, Європейська мовна спілка 18 березня заявила про скасування проведення міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення» через загрозу поширення коронавірусу.

 

Україну у 2021 році представлятиме солістка групи Go_A Катерина Павленко, яка пройшла нацвідбір на Євробачення-2020.