Андрій Єрмак хоче створити центр протидії пропаганди

08:29, 19.09.2020
Андрій Єрмак хоче створити центр протидії пропаганди

Андрій Єрмак заперечує існування спецоперації щодо затримання "вагнерівців", а відтак і її зрив в Офісі президента. (Фото Офісу президента)

Глава Офісу президента Андрій Єрмак пропонує створити так званий «центр протидії пропаганди» в Україні.

 

Така ідея пов’язана зі скандалом навколо ймовірного зриву спецоперації СБУ по затриманню «вагнерівців», до якого нібито причетний Єрмак.

 

Як інформує «Україна молода», про це Єрмак заявив на шоу Савіка Шустера в ніч на суботу.

 

За його словами, низка українських політиків та медіа підхопили цю історію, яка вийшла з Росії, «хто заради лайків у Facebook, хто заради політичних дивідендів». Тоді як Єрмак вважає, що вони свідомо або ні підігрують пропаганді проти України.

 

«Тому сьогодні дуже важливою є ідея створення в Україні центру протидії пропаганди. Ми бачимо, що відбувається у світі — не тільки в Україні, в багатьох країнах. І тому така ідея, я впевнений, буде підтримана нашими партнерами, які теж відчувають сьогодні на собі вплив цієї пропаганди, цих фейків, які роблять дуже погану справу», — сказав глава Офісу президента.

 

На шоу Савіка Шустера Єрмак заперечив, що таку операцію українські спецслужби проводили, хоча й не одразу.

 

Так, ведучий запитав, чи була зустріч з президентом (на якій нібито і скасували операцію) і сама операція, на що голова ОП відповів, що не було «у такому вигляді, як про це написали».

 

Згодом він вже категоричніше додав, що такої операції не було взагалі: «Ми знаємо з вами, що всі приватні армії, вони співпрацюють зі спецслужбами РФ. Як ви вважаєте, чи таке можливо, щоб така група рік готувалася, як пише Бутусов, і ніхто зі спецслужб РФ про це не знав? А потім вони з’явилися у Білорусі? Я думаю, що це операція, тільки це не українська операція».

 

Як повідомляла «УМ», народні депутати фракції "Європейська Солідарність" вимагають створити тимчасову слідчу комісію Верховної Ради щодо обставин провалу операції українських спецслужб під час запланованого затримання російських найманців-«вагнерівців», які вбивали захисників України на Донбасі.

 

За неофіційними даними, українські спецслужби готували масштабну операцію із затримання групи бойовиків ПВК Вагнера, для чого виманили їх до Білорусі. Однак після того, як силовики доповіли про ці плани Офісу президента, спецоперація провалилася.

 

Журналістка Яніна Соколова опублікувала на своєму Youtube-каналі записи з вербуванням російських військових, під час яких вони розповідають, як воювали на Донбасі проти української армії. 

 

Герой України Григорій Омельченко у низці публікацій для "УМ", прямо називає "кротами", які "злили" інформацію про спецоперацію Москві - пана Єрмака, а відтак, і президента Зеленського, який його "покриває" у цьому скандалі.