У Смілі на хабарі попалися начальник відділення поліції та керівник прокуратури

09:30, 11.09.2020
У Смілі на хабарі попалися начальник відділення поліції та керівник прокуратури

Прокурора затримали у центрі Сміли під час отримання чергового траншу хабара. (Фото СБУ)

Співробітники СБУ викрили керівника місцевої прокуратури та начальника відділення поліції на «кришуванні» нелегального грального бізнесу у місті Сміла Черкаської області.

 

Як повідомила «Україні молодій» Катерина Дрога, прессекретар управління СБУ в Черкаській  області, оперативники затримали одного із керівників Смілянської місцевої прокуратури під час отримання понад 50 тисяч гривень хабара.

 

«Оперативники спецслужби встановили, що місцевий прокурор спільно з начальником відділення поліції налагодили отримання грошей від комерсанта. Встановивши таксу у майже 20 тисяч гривень щомісяця, вони гарантували не перешкоджати нелегальному гральному бізнесу»,– розповідає пані Катерина.

 

За її словами, правоохоронці затримали прокурора  у центрі Сміли під час отримання чергового траншу хабара.

 

Згодом було затримано на робочому місці і його спільника - керівника одного із відділень поліції. Діяльність підпільного грального закладу, який нелегально функціонував всупереч вітчизняному законодавств, припинено.

 

У межах розпочатого кримінального провадження за ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 203-2, ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 28, ст. 365-3 Кримінального кодексу України вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру та обрання їм міри запобіжного заходу.

 

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

 

Операція із викриття зловмисників проводилася під координацією Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ, спільно із ДБР, Черкаським управлінням департаменту внутрішньої безпеки НПУ під процесуальним керівництвом генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора України та за сприяння керівництва ГУНП в Черкаській області та Черкаської обласної прокуратури.