У Києві прощаються з Борисом Патоном, відео

11:45, 22.08.2020
У Києві прощаються з Борисом Патоном, відео

Борис Патон помер 19 серпня 2020 року на 102-му році життя.

У Києві 22 серпня відбувається прощання з видатним українським науковцем Героєм України Борисом Патоном. Церемонія прощання розпочалася близько 10 години ранку, а сам похорон відбудеться на Байковому кладовищі близько 13-ої.


Прощання відбувається у клубі Кабінету Міністрів Украни, повідомляє Національна академія наук, незмінним керівником якої багато років був Патон.

 

Науковці зазначили, що запам'ятають багаторічного очільника Академії "передусім як людину зі світлим розумом, небайдужим серцем, теплим гумором і високою людяністю".

У Києві прощаються з Борисом Патоном

 

Аби попрощатися з науковцем, люди вишикувалися в чергу, а впускають усередину їх незначними групами.

 

Також на церемонію прощання з науковцем прийшов Володимир Зеленський. Президент України був у супроводі першої леді Олени Зеленської.

 

Нагадаємо, Борис Патон народився 14 листопада 1918 року у Києві ще за часів УНР.

 

Впродовж 58 років він був президентом Національної академії наук України (з 1962 року). Після проголошення Незалежності України став першим в історії, кого нагородили званням Героя України.

 

За час своєї професійної діяльності Патон став автором понад 400 різних винаходів у сферах зварювальних процесів, металургії і технології металів.
Саме під його керівництвом винайшли електрошлаковий спосіб зварювання, що стало революцією в цій сфері. Також він був головним ініціатором створення технології зварювання живих тканин, що й нині використовується в хірургії.

 

Борис Патон помер 19 серпня 2020 року на 102-му році життя.