Зеленський вважає звільнення "вагнерівців" некоректним

13:04, 15.08.2020
Зеленський вважає звільнення "вагнерівців" некоректним

Володимиру Зеленському прикро через передачу бойовиків Вагнера Росії. (Фото Офісу президента)

32 затримані у Білорусі "вагнерівці" уже повернулися до Росії, ще один затриманий, який мав білоруське громадянство, залишився в країні.
 
 
Як інформує "УМ", на звільнення бойовиків відреагував президент Зеленський у суботу.  
 
 
Адже бойовиків, які воювали проти ЗСУ на Донбасі, передали Москві без жодних попередніх умов в рамках жесту доброї волі. Їм не загрожує кримінальне переслідування в Росії.
 
 
Відтак, в офісі президента України Зеленського заявили, що з прикрістю сприймають такі дії. Адже Київ очікував на більш юридично коректне і зважене рішення. 
 

«На мій погляд, це дивно, некоректно й точно неприйнятно в дружніх міждержавних відносинах», — заявив президент Зеленський. Він підкреслив, що такими рішеннями Білорусь знехтувала довірою, об’єктивністю та адекватною оцінкою негативних наслідків.

 

«Вважаємо таке рішення, м’яко кажучи, несправедливим, таким, що не відповідає духу відносин між Україною та Білоруссю, заснованих на принципах поваги та взаємної допомоги. Наслідки цього рішення будуть трагічними», — зазначив президент.

 

Як повідомляла «УМ», 14 серпня Білорусь передала Російській Федерації 32 бойовиків "Вагнера", яких затримали на території країни 29 липня. Частина з них воювала на Донбасі на стороні бойовиків.

 

Раніше Україна ініціювала екстрадицію затриманих у Білорусі бойовиків. Але тепер її очікувати вже не варто. 

 

У день президентських виборів 9 серпня Лукашенко заявив, що генпрокурорам України і Росії "наплювати на цих хлопців".