Олег Діденко заявив про тиск на ЦВК

11:43, 15.08.2020
Олег Діденко заявив про тиск на ЦВК

Олег Діденко заявив про тиск на ЦВК

Голова Центральної виборчої комісії заявив, що наближені люди до Офісу президента хотіли відставки членів Комісії.

 

Про це інформує "УМ" з посиланням на коментар пана Діденка виданню "Українська правда" у суботу.

 

Олег Діденко заявляє, що від людей, наближених до Офісу президента, надходила "рекомендація" щодо звільнення його і членів ЦВК за власним бажанням і натяки щодо можливих наслідків у разі відмови.

 

"У ЗМІ і раніше поширювалася інформація щодо того, що голова Офісу президента Андрій Єрмак незадоволений моїм перебуванням на посаді голови ЦВК. Не можу ні підтвердити, ні спростувати, тому що у мене не було особистої зустрічі з ним. Що стосується поширеної інформації про зустріч в Офісі президента із членами ЦВК, то ця інформація відповідає дійсності частково. Можу підтвердити, що від людей, наближених до Офісу президента, мені надходила рекомендація щодо мого звільнення за власним бажанням та звільнення ще чотирьох членів Комісії. З натяками про можливі негативні наслідки у разі відмови", - заявив пан Діденко. 

 

 За неофіційними даними, йдеться про 5 членів ЦВК: голову Олега Діденка,  секретаря Олену Гатаулліну, заступника Віталія Плукаря, членів ЦВК Оксану Боярчук та Володимира Перепелюка.

 

Як повідомляла "УМ", напередодні стало відомо, що глава Офісу президента Андрій Єрмак нібито вимагав від п'ятьох членів ЦВК написати заяви про відставку, бо вони "люди Богдана" (попередника пана Єрмака на посаді - Ред.). 

 

На Банковій одразу заперечили цю інформацію. Втім, як бачимо, голова ЦВК наголошує на іншому.