Засідання Тристоронньої контактної групи може відбутися у відеоформаті

10:55, 15.08.2020
Засідання Тристоронньої контактної групи може відбутися у відеоформаті

Засідання Тристоронньої контактної групи може відбутися у відеоформаті - Кулеба

Засідання Тристоронньої контактної групи за участі нового глави української делегації Леоніда Кравчука може відбутися у відеоформаті.   
 
 
Про це інформує "УМ" з посиланням на заяву міністра закордонних справ Дмитро Кулеби у суботу.
 
 
Він зазначив, що місце зустрічі насправді не важливе. Головне - учасники переговорів - це Україна, Росія та ОбСЄ, а також зміст домовленостей. Тим паче Дмитро Кулеба заявив, що найближчим часом фізично зустрічатися у Мінську буде неможливо - через коронавірус. Тому Тристороння контактна група засідатиме онлайн.
 
 

"Буду відвертим: я думаю, що коронавірус ще триватиме, і тому об’єктивних фізичних можливостей зустрітися в Мінську найближчим часом не буде, тому Тристороння контактна група засідатиме в режимі онлайн", - сказав Кулеба.

Відповідаючи на питання щодо ідеї про зміну місця засідань ТКГ у зв’язку з протестними акціями в Білорусі, він зауважив, що наразі питання не стоїть, а "майданчик – це справа гнучка, його можна поміняти, але все-таки будемо сподіватися, що ситуація в Білорусі стабілізується, і робота продовжиться".

 
Напередодні глава української делегації Леонід Кравчук припустив - якщо ситуація в Білорусі не дозволить збиратися в Мінську, сторонам доведеться обрати інший нейтральний майданчик.