Піар за чужий рахунок: до погорілого Черкаського драмтеатру приписали «Велике будівництво»

17:36, 14.08.2020
Піар за чужий рахунок: до погорілого Черкаського драмтеатру приписали «Велике будівництво»

У 2015 році горів Черкаський драмтеатр.

До погорілого Черкаського драмтеатру приписали «Велике будівництво»
 

Черкащани, які є свідками відбудови згорілого 5 років тому обласного драматичного театру імені Тараса Шевченка, здивовані тим, що цей довгобуд приписали до «Великого будівництва».


Адже відбудова театру почалася задовго до того, як команда Володимира Зеленського опинилася на Банковій. Хоч і нелегко, але капітальна реконструкція драмтеатру наразі – на завершальному етапі.


«Як же вже дістала брехня та піар за чужий рахунок! Я - актор цього театру. Був свідком пожежі у 2015 році і того, як важко розпочиналася реконструкція та відбудова нашого театру. Ніякою державною програмою "Велике будівництво" тоді навіть не пахло», – обурюється у Фейсбуці актор Черкаського обласного драмтеатру Олександр Гуменний, побачивши відео «Великого будівництва», де хваляться практично відремонтованим театром.

 

За його словами, перша черга реконструкції драмтеатру у Черкасах активно розпочалася у 2017 році і завершилася тільки зараз.

 

«То у чому тут заслуга пана Зеленського? У тому, що на другу чергу не виділяють грошей? Хоча відповідними спеціалістами сума прорахована, тендер проведено», – зазначає пан Олександр.

 

І просить звернути увагу, що на відео немає сцени і, так званого закулісся. Чому? «Бо там все в аварійному стані. Що б було зрозуміло: друга черга - це реконструкція, ремонт та оснащення сцени – сценічне покриття, підвісне штанкетне господарство, звукове та світлове сценічне обладнання і відповідні комунікації», – наголошує Олександр Гуменний.

 

Крім того, уточнює він, суму, яка б допомогла нарешті завершити реконструкцію Черкаського драмтеатру і повноцінно відкрити його, постійно зменшують. «Останні цифри свідчать про десятикратне зменшення від необхідного, тобто у 10 разів менше. Ось така правда життя», – підсумовує Олександр Гуменний.

 

Як повідомляла УМ, у 2015 році горів Черкаський драмтеатр. Загорання приміщення театру почалося з балкона на третьому поверсі. Вогнище, котре розгорілося на кількох кріслах, виявили самі працівники театру під час огляду глядацької зали. 20 хвилин вони самотужки з вогнегасниками намагалися загасити вогонь, але не змогли.