Нові Санжари: НВО зніме фільм про паніку

11:05, 14.08.2020
Нові Санжари: НВО зніме фільм про паніку

Робоча назва фільму – “Ідеальна зброя”.

Сполучені Штати Америки заявили про намір зняти документальний фільм про вплив дезінформації на поширення панічних настроїв під час протестів у Нових Санжарах.

 

Як інформує УМ, про це інформує журналістка “Текстів” Любов Величко.


Саме за мотивами її журналістського розслідування “Майстри паніки. Як проросійська мережа в Україні організувала бунт в Нових Санжарах” американці і планують зняти документалку.

 

“Американці вирішили зняти документальний фільм на HBO за мотивами мого розслідування на Texty.org.ua про вплив дезінформації на панічні настрої в Нових Санжарах. В тому числі, будуть використовувати відео із мого тексту”, – написала журналістка.

 

Робоча назва фільму – “Ідеальна зброя”.

 

“До речі, саме це розслідування свого часу розізлило Шарія, і він в своєму відео намагався втовкмачити, що проросійські сили ні боком, ні півбоком не впливали на нагнітання ситуації в Нових Санжарах через соцмережі. Ну-ну. Тепер буде і екранна версія”, – додала журналістка.

 

Як повідомляла УМ, вранці 20 лютого літак із громадянами України та інших країн, евакуйованими з китайського Уханя, приземлився у аеропорту “Бориспіль” на дозаправку. З Києва він вирушив у Харків.

 

Усі ці люди не є хворими на коронавірус і не мають жодних симптомів вірусного захворювання. Їх було вирішено доправити на територію медичного центру Національної гвардії України “Нові Санжари” в Полтавській області. Там вони протягом 14 днів перебуватимуть в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю та безпеки.

 

Мешканці Нових Санжар, дізнавшись, що евакуйованих з Уханю українців повезуть до них, ще з вечора 19 лютого влаштували мітинг, а вранці 20 лютого перекрили дорогу і вступили у сутичку з поліцейськими. Правоохоронцям довелося відтісняти протестувальників, щоб завезти евакуйованих у медичний центр. У сутичках з протестувальниками постраждали 9 поліцейських.

 

Евакуйовані українці протягом 14 днів перебуватимуть у санаторії в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарно-епідемічного контролю і безпеки.

 

Президент Володимир Зеленський пообіцяв, що замовники та організатори протестів понесуть кримінальну відповідальність.