Українських школярів навчатимуть суспільній доброчесності

16:52, 10.08.2020
Українських школярів навчатимуть суспільній доброчесності

Проєкт триматиме до січня 2022 року.

В Україні стартував проєкт, в ході якого для учнів початкових класів мають розробити матеріали з виховання цінностей суспільної доброчесності. Експерти вважають, що це допоможе у майбутньому зменшити рівень корупції.

 

Ідея проєкту полягає у тому, аби інтегрувати навчання, засноване на засадах доброчесності, у програму початкової школи та запровадити ціннісно-етичні принципи для роботи з учнями, пише НУШ. Він триматиме до січня 2022 року.

 

Адже розуміння доброчесності ще в молодшому шкільному віці сприятиме зростанню суспільної доброчесності, а це, зокрема, зможе зменшити рівень "побутової корупції".

 

Отож, заплановано: адаптацію концепції “Освіта заради суспільної доброчесності” до контексту України та розробка навчально-методичних матеріалів для навчального процесу початкової школи; навчання вчителів (3 та 4 класів) пілотних шкіл з таких областей: Харківська, Херсонська, Кіровоградська та Івано-Франківська щодо інтегрування концепції та матеріалів у навчальний процес; підвищення обізнаності про важливість теми та утвердження її як важливої, яка зміцнює рамки реформи Нової української школи; створення мережі вчителів-амбасадорів, які поширюватимуть матеріали серед колег з метою заохотити до використанням розроблених матеріалів нові школи.


До слова, проєкт "Навчання суспільної доброчесності в українській початковій освіті" реалізується за підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ). Адже Німеччина уряд показує великий інтерес до зменшення корупції в Україні.

 

Як повідомляла УМ, з 1 вересня діти вчитимуться в школах, попри пандемію коронавірусу.