Коронавірус в Україні: уряд готується до тисячі хворих щодня

15:33, 10.08.2020
Коронавірус в Україні: уряд готується до тисячі хворих щодня

За добу в Україні виявили 1008 випадків коронавірусної хвороб.

 8 серпня в Україні була зафіксована найбільша кількість нових випадків Covid-19 за весь період епідемії – 1489. А 7 серпня спостерігався пік смертності від хвороби – за день загинули 33 особи.

 

Якщо в Україні щодоби фіксуватиметься понад 2 тис. випадків коронавірусної інфекції, то кількість смертей від неї збільшиться до 40-50 щодня.

 

Як інформує УМ, такі побоювання, озвучені на селекторній нараді під головуванням президента Володимира Зеленського

 

рім того, під час наради наголосили, що друга хвиля епідемії коронавірусу вже починається в Німеччині. Також на неї очікують у Польщі, Франції та Нідерландах.

 

"Українцям необхідно чітко роз’яснити правила та особливості карантину. Люди в нас відповідальні, але вони повинні розуміти, до чого їм готуватися, що таке адаптивний карантин. Треба пояснити людям, чому одне місто перебуває у "червоній" зоні, а інші – в "зеленій",- сказав Зеленський.

 

У зв"язку із цим, Уряд планує до 15 вересня збільшити кількість щоденних ПЛР-тестувань до 30 тисяч та запровадити категорії осіб для тестування, аби детальніше розуміти, де хвороба поширюється швидше.

 

"До 15 вересня 2020 року кількість щоденних ПЛР-тестувань має збільшитися до 30 тисяч. Також має бути запроваджена категоризація осіб, що тестуються.Нам потрібно обов’язково окремо маркувати тести представників Нацполіції, лікарів, учителів та деяких інших категорій працівників. Так ми зможемо отримати більш детальну статистику та розуміння, в яких категоріях хвороба поширюється швидше", - сказав прем"єр-мінстр Денис Шмигаль на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, пресслужба Кабміну.

 

Ще одним завданням уряду прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав створення системи відслідковування контактних осіб шляхом опитування.

 

Зі свого боку, міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що на самоізоляції перебуває понад 28 тисяч активних хворих на COVID-19 та майже 100 тисяч контактних осіб.

 

"В середньому, на кожен випадок ми маємо по 4-5 контактних осіб. Важливо, щоб усі без винятку люди, які є контактними, перебували на самоізоляції згідно з встановленими правилами через використання додатку "Дій вдома", - наголосив Степанов.

 

Водночас, в МОЗ повідомили, що Волинська, Житомирська, Івано-Франківська, Львівська, Одеська, Рівненська, Сумська, Харківська та Чернівецька області не відповідають цільовим показникам МОЗ щодо пом'якшення карантину.

 

Зокрема, на Волині, Житомирщині, Прикарпатті, Рівненщині та Харківщині наразі зависокий відсоток виявлення нових випадків коронавірусу. На Одещині та Сумщині перевищує норму динаміка хвороби.

 

Заповненість ліжок для пацієнтів з COVID-19 перевищує 50% на Львівщині.

 

Усі три показники перебільшують норму на Буковині.

 

Додамо, за добу в Україні виявили 1008 випадків коронавірусної хвороб.