У Нагасакі вшанували пам'ять жертв атомного бомбардування 75 років тому

18:39, 09.08.2020
У Нагасакі вшанували пам'ять жертв атомного бомбардування 75 років тому

Меморіальна церемонія у Нагасакі в пам'ять про загиблих під час атомного бомбардування 9 серпня 1945 року.

Пам'ять загиблих під час атомного бомбардування 75 років тому вшанували під час меморіальної церемонії в японському місті Нагасакі в неділю.

 

Як передає «Україна молода», про це повідомляють японські ЗМІ 9 серпня.

 

Спочатку відбулася хвилина мовчання рівно о 11:02 ранку - точний час бомбардування міста 9 серпня 1945 року.

 

Після чого мер Нагасакі зазначив, що останнім часом ядерні держави "повертаються до обіцянки" роззброїтися, тож закликав міжнародне співтовариство дослухатися до закликів постраждалих від атомної зброї якнайшвидше зробити угоду чинною.

 

Мер Нагасакі також закликав японський уряд проявити ініціативу на тлі відсутності глобального лідерства щодо створення світу, вільного від ядерної зброї.

 

Він звернувся до уряду з проханням підписати та ратифікувати угоду ООН про заборону ядерних арсеналів, що була ухвалена 2017 року, але ще не набула чинності.

 

Нагадаємо, у серпні 1945 року США застосували ядерну зброю, щоб схилити Японію до капітуляції у Другій світовій війні.

 

Зокрема, 6 серпня Вашингтон скинув на Хіросіму атомну бомбу "Малюк". В результаті ударної хвилі загинули близько 70 тис. мирних жителів, ще 200 тис. осіб померли від наслідків ядерного опромінення.

 

Через три дні, 9 серпня, ще одну американську атомну бомбу було скинуто на місто Нагасакі, що спричинило загибель ще близько 74 тисяч осіб.