У Михайла Ткача знайшли у квартирі лише отвір під «жучок»

14:05, 08.08.2020
У Михайла Ткача знайшли у квартирі лише отвір під «жучок»

Поліцейські провели лише зовнішній огляд приміщення Михайла Ткача. (Фото з ФБ-сторінки Наталії Седлецької)

Поліція не знайшла прослуховуючих пристроїв у квартирі журналіста «Схем» Михайла Ткача в суботу. Втім, слідчі дослідили діру в стелі (як можливу ознаку прослуховуючого пристрою) й відкрили кримінальне провадження.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це інформує поліція Києва за результатами огляду квартири.

 

Так, після повідомлення Ткача про можливу «прослушку» на стелі його квартири, правоохоронці приїхали на виклик й оглянули квартиру. Але жодних технічних засобів там не виявили.

 

Утім, під час перевірки повідомлення поліцейські виявили на стелі у квартирі пошкодження. Також співробітники поліції оглянули дах будівлі: жодних пошкоджень або технічних засобів там не виявили.

 

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 182 (порушення недоторканності приватного життя) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі.

 

Зараз триває досудове розслідування, у межах якого встановлять всі обставини події. Аби з’ясувати, чи був там встановлений будь-який прослуховувальний пристрій, правоохоронці запланували ще повторний огляд і судові експертизи.

 

У свою чергу, головна редакторка «Схем» Наталя Седлецька вважає, що «прослушка» у квартирі її колеги, ймовірно, був встановлений через отвір на горищі, оскільки він живе на останньому поверсі будинку.

 

І наголошує, що поліцейські провели лише зовнішній огляд приміщення, піднялись на горище, взяли зразки з будівельних матеріалів, прийняли заяву та поїхали, а «глибше» не шукали.

 

 

«Ми просили поліцію забезпечити охорону приміщення (горища), в яке можна легко потрапити і знищити речові докази. Це б допомогло нам зберегти їх допоки поліція знову не повернеться. Але нам сказали далі звертатись вже у райвідділок, і там запитувати, чи за нашою заявою розпочали кримінальне провадження, чи призначили слідчого у справі, тощо», — додала Седлецька у Facebook.

 

Як повідомляла «УМ», зранку 8 серпня Михайло Ткач знайшов у себе вдома ознаки «прослушки». За його словами, протягом кількох тижнів до цього декілька разів отримував попередження, що його журналістська діяльність «дратує високопосадовців» і що по ньому почали «активно працювати».