Коломойський відкидає звинувачення Мінʼюсту США у розкраданні мільярдів доларів з ПриватБанку

12:37, 07.08.2020
Коломойський відкидає звинувачення Мінʼюсту США у розкраданні мільярдів доларів з ПриватБанку

Олігарї використовув ПриватБанк як «особистий рахунок» для побудови власного бізнесу у США.

Олігарх Ігор Коломойський категорично відкидає звинувачення Міністерства юстиції США у розкраданні мільярдів доларів з ПриватБанку і відмиванні цих грошей в Америці та по всьому світі через мережу компаній-посередників.

 

Як інформує УМ, про це він сказав в коментарі «Громадському».

 

«Всі інвестиції у США були зроблені з власних коштів, отриманих в 2007-2008 роках за угодою з Evraz і з доходів інших бізнесів, що зберігалися в Приватбанку. Все інше категорично відкидається», — сказав Коломойський.

 

Йдеться про угоду 2007 року, згідно з якою Коломойський разом із партнерами з групи «Приват» продали компанії Evraz свої металургійні активи в Україні. Натомість Коломойський отримав 9,72% акцій групи Evraz. Тоді він заявляв, що загальна сума угоди становила близько $4 мільярдів.

 

Як повідомляла УМ, Міністерство юстиції США звинуватило Ігоря Коломойського в розкраданні мільярдів доларів з ПриватБанку і відмиванні цих грошей в Америці та по всьому світі через мережу компаній-посередників. Вони разом із Боголюбовим начебто використовували підконтрольний їм ПриватБанк як «особистий рахунок» для побудови власного бізнесу у США.

 

Коломойський придбав таким чином майже півмільйона квадратних метрів комерційної нерухомості у штаті Огайо, металургійні заводи в Кентуккі, Західній Вірджинії та Мічигані, завод з виробництва мобільних телефонів в Іллінойсі тощо.