Син розвідника Олександр Гаркуша став наймолодшим кавалером ордена «За мужність», фото

21:17, 06.08.2020
Син розвідника Олександр Гаркуша став наймолодшим кавалером ордена «За мужність», фото

Військовий розвідник Петро Гаркуша і його син Олександр Гаркуша. (Фото Міноборони)

Син військового розвідника, 17-річний ліцеїст криворізького ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою Олександр Гаркуша став наймолодшим в Україні кавалером ордена «За мужність» ІІІ ступеня.

 

Юний герой хоче бути таким як батько – сержант Петро Гаркуша, який є воїном-розвідником ГУР Міноборони.

 

Як повідомляє «Україна молода», про нагородження ліцеїста Олександра Гаркуші інформує ГУР Міноборони у четвер.

 

Зазначається, що днями криворізькому ліцеїсту Олександру Гаркуші, який врятував п’ятьох дітей, вручили орден “За мужність” III ступеня.

 

Адже юнак Олександр Гаркуша вчинив справжній подвиг: врятував життя п’ятьох неповнолітніх дітей, зазнавши при цьому важкого поранення.

 

 

«Нещодавно у Кривому Розі голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександр Бондаренко вручив мужньому юнаку орден “За мужність”, тож у свої 17 років Олександр Гаркуша став першим в Україні, кого нагородили зазначеним орденом у такому віці, - повідомляють у ГУР Міноборони. - Наразі Олександр закінчив ліцей та їде вступати до Військової академії в Одесі, щоб вибороти право бути, як його батько – сержант Петро Гаркуша, воїном-розвідником».

 

 

Як повідомляла «УМ», 1 липня в селищі Пашена Балка на Дніпропетровщині Олександр Гаркуша врятував життя п’ятьох неповнолітніх дітей. Юнак побачив, як на дитячому майданчику малеча підпалила предмет, що був схожий на боєприпас.

 

Ліцеїст не розгубився: схопив палаючий боєприпас і закрив собою дітей від смертоносних уламків. Усі дітлахи залишилися живими, але Олександр зазнав важких поранень і травмувань.

 

Юнак понад два тижні перебував у реанімації, переніс кілька операцій, лікувався і проходив реабілітацію.