Покривав убивства майданівців: Татаров став заступником Єрмака

16:22, 06.08.2020
Покривав убивства майданівців: Татаров став заступником Єрмака

Олег Татаров став заступником глави Офісу президента.

Заступником голови Офісу Президента Андрія Єрмака став Олег Татаров – заступник начальника головного слідчого управління МВС у часи першого уряду Миколи Азарова. Татаров також відомий тим, що покривав убивства майданівців. 


Як інформує УМ, екскерівник управління кримінальної розвідки МВС Валерій Кур припустив, хто міг запропонувати покликати Татарова в ОП.

 

"Я думаю, що сьогодні його (Зеленського – 24 канал) оточили так звані спеціалісти. Вони нав'язують йому такий меседж: "Ви знаєте, що ми втратили професіоналів, поверніть", – розповів Кур.

 

"Не треба нас повертати, краще ми будемо радити, а якщо нам дати посаду – нас буде зв'язувати зі старим світом те, чого ніхто не знає. Я не про себе зараз говорю", – зауважив він.

 

 Указ про призначення Олега Татарова Володимир Зеленський підписав 5 серпня 2020 року. Тепер Татаров – заступник Андрія Єрмака в ОП.


Валерій Кур розповів, що Олег Татаров у політиці ніколи не була великим професіоналом. "Так, він, можливо, відмінно закінчив ( навчальні заклади – ред), отримав юридичну освіту, але у мене складається враження, що команда Януковича обрала його як головастика, який повинен озвучувати", – запевнив Кур в ефірі 24 каналу .

 

За словами експерта, Татаров тоді виконував додаткову функцію, а не головну.

 

"Коли я почув, як він у січні 2014 року давав характеристику людям, які перегородили дорогу беркутятам – я зрозумів, ця людина буде служити кому завгодно. Йому потрібна кар'єра, він без принципів", - сказав Кур.

 

Як ствердив Валерій Кур, його дуже дивують останні призначення. "Я не був прихильником "партії зелених", коли вона балотувалась, але я чесно скажу – я вірю Зеленському, мені хочеться вірити. Однак сьогоднішнє призначення мене, як професіонала, дуже здивувало", – наголосив він.

 

Кур також додав, що "забрали одного з кращих юристів всіх часів – Рябошапку". Також у переговорному процесі з'являються обличчя, які віджили своє, адже ментальність інша. Таку думку Кур висловив, маючи на увазі призначення Кравчука та Фокіна у ТКГ.

 

Олег Татаров - український юрист. Він народився 31 серпня 1982 року (37 років) у селі Новоукраїнка Кіровоградської області.

 

Найбільш відомим він став на посаді заступника начальника управління МВС України, коли міністерство очолював Віталій Захарченко – один з ключових убивць Небесної сотні.

 

Роботи в МВС Татаров у період Майдану не зрікся. Навпаки він у період Революції Гідності переконував міжнародних партнерів, що майданівці "самі себе стріляють і нападають на Беркут".

 

Після втечі Януковича і його банди Олег Татаров, звісно ж, залишився без роботи. Втім ненадовго – він створив адвокатське об'єднання й став займатися адвокатською діяльністю.

 

Перелік підзахисних Татарова теж вражає – туди зокрема увійшли чи не найбільш проросійський політик в Україні Вадим Новінський і постраждалі сепаратисти, що в травні 2014 року домагалися створення "одеської народної республіки".

 

Як повідомляла УМ, перший прем'єр-міністр України Вітольд Фокін погодився працювати в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, разом із першим президентом Леонідом Кравчуком.