Бойовик «батальйону Восток» з Маріуполя затриманий СБУ

08:24, 06.08.2020
Бойовик «батальйону Восток» з Маріуполя затриманий СБУ

Затриманий терорист був кулеметником на позиціях бойовиків у районі Донецького аеропорту, а також Авдіївки та Пісків. (Фото СБУ)

Оперативники СБУ спільно із прокуратурою Донеччини затримали колишнього кулеметника терористичного «батальйону Восток», який воював проти ЗСУ, після того, як той приховано приїхав в Україну з Росії.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це інформує пресцентр СБУ.

 

За даними слідства, у 2014 році мешканець Маріуполя добровільно приєднався до лав так званого «батальйону Восток». Він був кулеметником на позиціях бойовиків у районі Донецького аеропорту, а також Авдіївки та Пісків.

 

У 2015 році бойовик залишив угруповання терористів і виїхав до Росії, де переховувався від правосуддя.

 

Утім, правоохоронці затримали бойовика після того, як він таємно прибув на підконтрольну українській владі територію.

 

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 258-3 КК (участь у терористичній групі чи терористичній організації). Тривають слідчі дії.

 

 

Також СБУ повідомляє про викриття планів бойовиків терористичної «ДНР» здійснити теракт на мирній території України.

 

Зокрема, контррозвідники СБУ виявили у покинутій садибі на околиці Мар’їнки, у сірій зоні схрон терористів з вибухівкою і військовими засобами ураження. За оперативною інформацією, його обладнав представник «силового блоку» терористів у своєму колишньому помешканні. Засоби ураження він планував згодом задіяти для дестабілізації ситуації у мирних українських містах.

 

В арсеналі було понад 5 кілограмів тротилу, 3 кілограми пластиду, 3 ручні протитанкові гранатомети, протитанкова міна ТМ 62М, 3 протипіхотні осколкові міни МОН-50, 12 ручних гранат із запалами РГД 5, 16 ручних протипіхотних оборонних ударно-дистанційних гранат РГО, 3 електродетонатори, гвинтівка Мосіна з оптичним прицілом та понад тисяча патронів калібру 5,45.