Микола Ілін, Ярослав Журавель і загиблі під Зайцевим посмертно нагороджені орденом «За мужність»

15:55, 05.08.2020
Микола Ілін, Ярослав Журавель і загиблі під Зайцевим посмертно нагороджені орденом «За мужність»

Герої посмертно нагороджені орденом "За мужність" III ступеня.

Президент України Володимир Зеленський нагородив військових, які у липні загинули під Зайцевим на Донбасі. Вони посмертно нагороджені орденом "За мужність" III ступеня.

 

Відповідний указ глава держави підписав у середу, 5 серпня. Він опублікований на сайті президента.

 

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, посмертно нагороджені: старший солдат Ігор Вівчаренко; сержант Ярослав Журавель; сержант Микола Ілін; сержант Олексій Золін; лейтенант Дмитро Красногрудь.

 

"Імена героїв, які віддали життя за незалежність України, назавжди залишаться в пам’яті поколінь українців. Їхній подвиг, непереборну силу та любов до Батьківщини неможливо виміряти жодними нагородами", -  наголосив Зеленський.

 

Ввійськовослужбовець 3-го окремого полку спецпризначення імені князя Святослава Хороброго старший солдат Ігор Вівчеренко загинув від вибуху міномета на Донеччині у квітні 2020 року.


Раніше радник голови Офісу Президента з антикризових комунікацій Михайло Подоляк запевнив, що відсутність оперативної реакції Зеленського на вбивство медика Миколи Іліна на Донбасі 13 липня – це його відповідальність, а не президента.


У березні цього від снайперського вогню поблизу Новоолександрівки загинув сержант 30-ої окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького Олексій Золін.


Сержант Ярослав Журавель, сержант Микола Ілін та лейтенант Дмитро Красногрудь загинули внаслідок подій під Зайцевим 13 липня.

 

Красногрудь підірвався на розтяжці під час бойового виходу.

 

Сержант Журавель помер від ран, діставши поранення від віроломного обстрілу під час спроби евакуювати тіло друга Красногрудя.

 

Медик, сержант Микола Ілін Ілін загинув під Зайцевим 13 липня. Він підірвався на розтяжці, коли намагався евакуювати пораненого Ярослава Журавля. Тіло Іліна було передано українській стороні 17 липня.

 

Читайте також: Батько загиблого сержанта Ярослава Журавля прокляв Зеленського