Міськрада Тернополя відмовляється виконувати протиепідемічні вимоги Києва

05.08.2020
Міськрада Тернополя відмовляється виконувати протиепідемічні вимоги Києва

Віднесення Тернополя до «червоної» зони не відповідає жодним показникам.

Позачергова сесія Тернопільської міськради розставила крапки над «і» у ставленні місцевої влади до віднесення Тернополя до «червоної» карантинної зони COVID-19.
 
 
Як повідомила пресслужба міської ради, депутати визнали рішення Державної комісії ТЕБ та НС і Постанову Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 р. №641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території зi значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» такими, що не відповідають нормам цілої низки статей Конституції України.
 
 
Відтак зобов’язали виконавчі органи, комунальні підприємства, установи та організації забезпечити  належне функціонування закладів   дошкільної освіти, громадського транспорту та життєдіяльність територіальної громади в цілому згiдно з рішеннями місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (читай — у такому ж режимі, як це все функціонувало до внесення Тернополя у «червону» зону).
 
«Тернополяни просять забезпечити їхнi конституційні права, зокрема й право на працю, — прокоментував міський голова Сергій Надал.
 
— Адже віднесення Тернополя до «червоної» зони не відповідає жодним показникам. Зупинити роботу міста ми не можемо. Місто і так від початку епідемії втратило понад 100 мільйонів гривень, натомість не отримало допомоги від держави. Придбання медикаментів, медичного обладнання, засобів індивідуального захисту і навіть зарплати лікарям фінансуються за рахунок міського бюджету».
 
Органам поліції рекомендовано не вчиняти дій щодо притягнення до відповідальності суб’єктів господарювання, які діятимуть у відповідності до даного рішення.
 
Також депутати вирішили звернутися до міністра охорони здоров’я України щодо виключення Тернополя із зони «червоного» рівня епідемічної небезпеки; до міністра інфраструктури — щодо недопущення скасування зупинки поїздів далекого сполучення на станції Тернопіль; до регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській обласній державній адміністрації щодо недопущення заборони регулярних і нерегулярних перевезень автомобільним  транспортом.