Побиття жінки в потязі «Маріуполь — Київ»: нападника арештували

04.08.2020
У Києві Солом’янський районний суд арештував 45-річного Віталія Рудзька на два місяці без права внесення застави, як особливо небезпечного.
 
Напередодні вночі у потязі №84 «Маріуполь — Київ» він напав на молоду жінку Анастасію, яка їхала в купе з шестирічним сином, побив її й намагався зґвалтувати. 
 
Потерпiла повiдомила про напад на своїй сторінці у «Фейсбуцi».
 
«Близько 3:00 на мене було скоєно напад. У купе я була з сином. Прокинулася від ударів по голові. Невідомий пробрався до нашого купе, вдягнений був лише в труси, заблокував двері й почав бити», — пригадує пережите жахіття Анастасія. 
 
За її словами, нападник притиснув її до ліжка, тримав за горло і бив багато разів. Жінка кричала, прокинувся син. Вона кликала на допомогу, але ніхто з пасажирів вагону, зокрема й провідниця, їй не допомогли.
 
Врятуватися допоміг тільки провідник у сусідньому купе, куди вона прибiгла, вирвавшись від нападника. Зловмисника затримала поліція вже на станції у Києві, яку викликав чоловік постраждалої. 
 
Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що нападник — уродженець міста Запоріжжя, раніше тричі судимий (у 1996 році — за викрадення автомобіля, в 1999-му — за хуліганство, в 2008-му — за крадіжку).
 
Після нападу на пасажирку поїзда Укрзалізниця оприлюднила вибачення постраждалій i вкотре наголосила на нагальній необхідності поновлення супроводження поїздів далекого сполучення під час руху співробітниками Національної поліції для повної безпеки пасажирів.
 
«У Віталія Рудзька після трьох судимостей був шанс жити нормальним життям і не порушувати закон. Однак він вибрав інший шлях, і попереду його знову чекають довгі роки за ґратами», — зазначив заступник голови МВС Антон Геращенко.
 
Наразі нападнику інкримінують ч. 1 ст. 153 i ч. 2 ст. 122 КК України (умисні тілесні ушкодження середньої тяжкості, вчинені з метою залякування потерпілого). Стаття передбачає виправні роботи на строк до двох років або обмеження чи позбавленням волі на строк до трьох років.