Віктор Медведчук і Оксана Марченко в’їхали до Криму через «Каланчак»

17:01, 02.08.2020
Віктор Медведчук і Оксана Марченко в’їхали до Криму через «Каланчак»

Віктор Медведчук і Оксана Марченко спокійнісенько відвідують окупований їхнім кумом Крим.

Лідер ОПЗЖ, нардеп Віктор Медведчук із дружиною Оксаною Марченко в’їхав на територію анексованого Росією Криму в неділю близько 15.00.

 

Подружжя перетнуло адміністративну межу на автомобілі в пункті пропуску «Каланчак» на Херсонщині.

 

Як передає «Україна молода», про це повідомляє видання «НВ» із посиланням на власні джерела.

 

Зазначається, що куми Путіна - Медведчук і Марченко прибули на КПВВ «Каланчак» о 14:30.

 

«О 14:34 дані громадяни були оформлені встановленим порядком на виїзд на т/з Mercedes Vito. О 14:36 виїхали з КПВВ», - розповіли співрозмовники журналістів видання «НВ».

 

За даними джерела, Віктора Медведчука і Оксану Марченко супроводжували ще три особи: Григорій Чалий, Владислав Галишин і водій Євген Засенко, всі - громадяни України.

 

Нагадаємо, що згідно з декларацією купа Путіна, його дружина Оксана Марченко володіє земельною ділянкою під Ялтою площею понад 5 тис. квадратних метрів, будинком і господарчими будовами.

 

У колишні роки в ЗМІ показували розкішну резиденцію Медведчуків біля Сімеїзу. Вона стала відомою після того, як вісім років тому там зустрічали з шампанським Володимира Путіна.

 

                                                          Медведчук, Марченко і Путін на резиденції у Сімеїзі, 2012 рік. 

 

Тоді Путін прибув в український Крим і найперше зустрівся із Медведчуком, змусивши тодішнього президента України Януковича чекати на нього у Севастополі. На зустріч із Януковичем російський президент запізнився на чималий час, чим принизив останнього, продемонструвавши, хто йому ближче.

 

За даними видання «Дзеркало тижня», резиденція у Сімеїзі виникла на місці протитуберкульозного санаторію імені Баранова.

 

 

У генплані, затвердженому вже російською владою Ялти, цей будинок позначений як Палац Медведчука, пишуть Крим.Реалії