Життя на КПВВ «Новотроїцьке»: окупанти не пропускають десятки жителів ОРДО додому

14:00, 31.07.2020
Життя на КПВВ «Новотроїцьке»: окупанти не пропускають десятки жителів ОРДО додому

Найбільша кількість людей, яка ночувала на зупинці, - 40. Це були і діти, і пенсіонери.

Два десятки мешканців окупованих територій змушені днями перебувати на КПВВ "Новотроїцьке" без можливості потрапити додому. Дехто живе просто на автобусній зупинці, яку називають "Караван".

 

Як інформує УМ, про це повідомляє ТСН.

 

Люди приходять на зупинку вранці і чекають, щоб їх внесли до списків. Зі зручностей тут лише туалет і вода в бочках - митися ходять на річку або з пляшок, які гріють на сонці. Додому їх не пускають окупанти. Люди кажуть, що причина в тому, що в Донецьку багато людей у лікарнях, і їм просто не буде де пройти обсервацію. Вони очікують побачити свої прізвища в списках.

Окупанти не пропускають десятки жителів ОРДО: люди живуть на зупинці біля КПВВ Новотроїцьке 02

Увечері можна пройти в намети ДСНС, але після перевірки документів і температури. У ніч на 31 липня там змушені були ночувати 18 осіб - усі вони мають прописку на окупованій території. Ночують в одному наметі і жінки, і чоловіки. Через те, що деякі люди тут уже третій тиждень, у кожного є своє ліжко - постіль міняють волонтери, намети обробляють співробітники ДСНС. Тут можна отримати гарячий чай і гарячу воду, щоб заварити їжу швидкого приготування. Представники гуманітарної місії ООН щодня привозять людям пакет їжі на кожного.

Окупанти не пропускають десятки жителів ОРДО: люди живуть на зупинці біля КПВВ Новотроїцьке 06

Найбільша кількість людей, яка ночувала на зупинці, - 40. Це були і діти, і пенсіонери. До того, як представники ДСНС почали пускати людей на ночівлю, їм доводилося спати просто на зупинці на лавці під дощем. Частину людей приймає монастир по сусідству, ще частина людей змушена періодично повертатися до родичів.

 

 

Як повідомляла УМ, станом на 10 червня українські прикордонники були готові до відновлення пропускних операцій в контрольних пунктах в’їзду-виїзду “Станиця Луганська” та “Мар’їнка” на Донбасі.

 

Втім, представники окупаційних маріонеткових проросійських адміністрацій заявили, що не збираються відкривати пункти пропуску через загрозу поширення коронавірусу.

 

9 червня терористи з “ЛНР” заявили, що не будуть відкривати контрольний пункт в’їзду-виїзду в Станиці Луганській зі свого боку.