Єрмак головуватиме у групі зі створення меморіалу «Бабин Яр»

12:05, 31.07.2020
Єрмак головуватиме у групі зі створення меморіалу «Бабин Яр»

Загалом у Бабиному Яру до 1943 року там вбили до 100 тисяч людей

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак очолить робочу групу з координації будівництва меморіалу Голокосту "Бабин Яр" та підготовці до 80-ї річниці трагедії.

 

Як інформує УМ, таку інформацію "РБК-Україна" підтвердили в Офісі Президента.

 

Раніше президент Володимир Зеленський під час відеоконференції з представниками наглядової ради фонду "Меморіал Голокосту "Бабин Яр" підтримав цю ініціативу.

 

Меморіальний центр Голокосту "Бабин Яр" – це некомерційна освітня організація, мета якої гідно вшанувати пам'ять жертв трагедії Бабиного Яру у Києві, збудувавши там інноваційний меморіальний центр у Києві.

 

Майбутній центр буде розташований поруч із місцем трагічних подій в урочищі Бабин Яр у Києві, яке простягається від теперішньої вулиці Кирилівської вулиці в напрямку вулиці Юрія Іллєнка між Кирилівською церквою і вулицею Олени Теліги.

 

У Бабиному Яру стався один з найжорстокіших злочинів гітлерівських окупантів під час Другої світової війни. Лише протягом 29-30 вересня 1941 року в Бабиному Яру розстріляли 34 тисячі євреїв.

 

Загалом до 1943 року там вбили до 100 тисяч людей – євреїв, ромів, караїмів, українців та інших.

 

Як повідомляла УМ, президент Володимир Зеленський підтримав будівництво Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр" у Києві. Він наголосив на важливості збереження пам'яті про жертви геноциду