Україна і Іран почали перемовини про компенсації за збиття літака МАУ, відео

17:45, 30.07.2020
Україна і Іран почали перемовини про компенсації за збиття літака МАУ, відео

Українська делегація під час перемовин з Іраном.

Українська сторона і делегація з Ірану розпочали перемовини щодо компенсацій за збиття під Тегераном рейсу Міжнародних авіаліній України PS752.

 

Як повідомляє «Україна молода», про початок перемовин поінформував міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у четвер.

 

“Сьогодні у Києві розпочалися перемовини щодо компенсацій за збиття Іраном рейсу Міжнародних авіаліній України PS752 за участю іранської делегації. Ми довго добивалися початку переговорного процесу і я вітаю те, що справа нарешті зрушила з місця. Процес не буде легким, але ми працюємо на результат, а це — досягнення справедливості”, - зазначив пан Кулеба.

 

Міністр запевнив, що українське МЗС докладе всіх зусиль, аби компенсації були максимальними.

 

“Це дозволить хоч трохи полегшити біль та горе рідних, у якому вони живуть вже понад пів року. Ми доб’ємося справедливості, скільки б часу та зусиль це не вартувало”, - підкреслив міністр.

 

 

Як повідомляла «УМ», 8 січня 2020 року після зльоту з аеропорту Тегерана ракетою було збито літак Boeing-737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ.

 

На борту перебували 176 осіб: 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед них 11 українців - двоє пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Також серед загиблих - громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Великої Британії.

 

18 липня Іран відправив до Парижа "чорні скриньки" зі збитого у січні українського пасажирського літака авіакомпанії МАУ. Пізніше заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін повідомив, що бортові самописці успішно прочитані та розшифровані, стенограма підтвердила факт незаконного втручання.