Гірник загинув внаслідок обвалу на шахті у Новодружеську на Луганщині

15:33, 28.07.2020
Гірник загинув внаслідок обвалу на шахті у Новодружеську на Луганщині

Без батька залишилися двоє дітей 16 і 11 років.

На Луганщині в у місті Новодружеськ на однойменній шахті загинув гірник. Попередня причина трагедії – обвал породи. 


Як інформує УМ, факт інциденту вже підтвердили в Прокуратурі Луганської області.

 

Наразі під її процесуальним керівництвом поліцейські встановлюють обставини та причини трагедії. Хід досудового розслідування перебуває на особистому контролі прокурора Луганської області.

 

Попередньо слідство встановило, загиблий виконував роботи з прибирання породи. І приблизно о 15:50 стався обвал бетонної плити з покрівлі породи. У результаті шахтар отримав несумісні з життям тілесні ушкодження.

 

Інцидент кваліфікували за статтею Кримінального кодексу про порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві, що спричинило загибель людини. Наразі тривають невідкладні слідчі дії. Причини нещасного випадку буде встановлено після проведення низки судових експертиз.


Додамо, що шахта "Новодружеська" є відокремленим підрозділом компанії "Лисичанськвугілля".


За інформацією голови Незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця, на шахті "Новодружеська" загинув Костянтин Прохорорцев.

 

Народився чоловік у 1979 році, тобто йому приблизно був 41 рік. Без батька залишилися двоє дітей 16 і 11 років.

 

За словами голови шахтарської профспілки, головна причина трагедії – заборгованості перед шахтами та, як наслідок, брак коштів на модернізацію обладнання.

 

"Через невчасні розрахунки трейдерів з вугледобувними підприємствами, через накопичення багатомільйонних заборгованостей, шахти не мають коштів на модернізацію процесу видобування, економлять на закупівлі засобів індивідуального захисту", - наголосив Волинець.

 

Як повідомляла УМ, українським шахтарям повністю виплатили борги із зарплати. Обсяг коштів, спрямованих з бюджету за перше півріччя цього року склав 3 млрд грн