Конгрес США схвалив нові санкції щодо «Північного потоку-2»

16:29, 21.07.2020
Конгрес США схвалив нові санкції щодо «Північного потоку-2»

Палата представників Конгресу США схвалила поправку до оборонного бюджету.

Після Сенату Конгресу США тепер вже й палата представників схвалила поправку до оборонного бюджету, яка передбачає нові санкції щодо компаній, які допомагають Росії завершити будівництво спірного газопроводу "Північний потік-2".

 

Як передає «Україна молода», про це заявив конгресмен-респубілканець Світ Вормак у Твіттер.

 

Зокрема конгресмен написав: «Росія намагається збудувати газопровід "Північний потік-2" для здійснення надмірного контролю над нашими європейськими союзниками та їхнім енергопостачанням. Мені приємно, що поправка до оборонного бюджету про санкціювання компаній, які беруть участь у його будівництві, щойно прийнята».

 

Пан Вормак додав, що Сполучені Штати повинні зупинити ворожу стратегію впливу президента РФ Володимира Путіна.

 

Нагадаємо, що Сенат Конгресу США включив нові санкції проти газопроводу Nord Stream 2 до проєкту оборонного бюджету.

 

На цей час роботи щодо спорудження газогону призупинені через санкції США щодо європейських підрядників, що набули чинності в грудні 2019 року.

 

У Москві вже заявляли про намір добудувати газопровід до кінця поточного року.

 

Проєкт будівництва газопроводу Nord Stream 2 для постачання газу до Європи в обхід України здійснює російський Газпром спільно з європейськими компаніями Engie, Uniper, OMV, Shell і Wintershall.

 

Україна виступає проти будівництва цього газогону. Противниками російського газопроводу є також США, Польща і країни Балтії.