Вахтанг Кіпіані додруковує «Справу Василя Стуса» через ажіотажний попит

22:03, 14.07.2020
Вахтанг Кіпіані додруковує «Справу Василя Стуса» через ажіотажний попит

Намір лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука заборонити через суд розповсюдження книги «Справа Василя Стуса» відомого журналіста-дослідника Вахтанга Кіпіані спрацював навпаки: автор, видавництво і книгарні продали усі примірники!

 

Адже бажаючих придбати книгу з автографом автора виявилося більше, ніж самих примірників «Справи Василя Стуса». Тож довелося замовляти друк нового тиражу!  

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомив Вахтанг Кіпіані.

 

«І знову про книгу "Справа Василя Стуса". В кінці тижня повторилося те саме, що на початку осені минулого року. Коли за дві-три доби були викуплені понад місячні запаси книг - у самому Видавництво Vivat, у книгарнях "Є" та й всюди, де книжку продавали. Я вчора надіслав останні замовлення і залишився з одним власним примірником. Книгу буде знову додруковано!», - написав дослідник в одному з постів у Facebook.

 

Пан Кіпіані закликає всіх, хто ще не встиг набути книгу, просто почекати.

 

І пояснює: «Оскільки в п'ятницю суд не виніс фатальне рішення про "заборону розповсюдження на будь-якій території", то ще до засідання суду 14 серпня "Справа..." буде».

 

В іншому пості автор повідомив, що новий наклад книги «Справа Василя Стуса» буде вже 27 липня.

 

«Всі, хто хоче розібратись в обставинах арешту, слідства, суду і останніх 5 табірних років життя поета - зможуть її прочитати. Кожна куплена книжка - це мінус одна сила у Медведчука і його кагебешного кума. Замовити книгу можна або в мене (пишіть про це у приват або під дописом), або на сайті Видавництво Vivat», - написав Вахтанг Кіпіані.

 

Як повідомляла «УМ», Віктор Медведчук позивається у суді до автора Вахтанга Кіпіані, видавництва Vivat і книжкової фабрики «Юні-софт» та вимагає заборонити видання й поширення книги у будь-який спосіб на будь-якій території.

 

У книзі, зокема, йдеться про судовий процес 1980-го року, під час якого Медведчук був адвокатом репресованого поета Василя Стуса. На думку Кіпіані, захисник поета не виконав свого обов'язку як захисник та був контрольований радянською системою. За словами автора, вже продано близько 10 тисяч примірників книги й запланована презентація у Північній Америці.

 

На минулому тижні суд призначив наступний розгляд позову Медведчука до Кіпіані на 14 серпня 2020 року.