Зеленський готовий жорстко відреагувати на підле вбивство медика під Зайцевим

19:20, 14.07.2020
Зеленський готовий жорстко відреагувати на підле вбивство медика під Зайцевим

Зеленський вважає, що війна триватиме, допоки з іншого боку лінії фронту є зацікавлені в дестабілізації ситуації. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський вважає, що Україна повинна жорстко відповідати на підлі дії бойовиків.

 

За його словами, він тримає під особистим контролем ситуацію з цинічним убивством військового медика та пораненням бійців під час евакуації тіла загиблого воїна в районі Зайцевого Донецької області в понеділок.

 

Як передає «Україна молода», Верховний Головнокомандувач відреагував на загибель трьох захисників України, серед яких і військовий медик, більше ніж через добу – у вівторок ввечері.

 

Як повідомляє Офіс президента, на виконання завдання Зеленського на місце виїхали головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак та заступник керівника ОПУ Роман Машовець.

 

На думку президента, війна триватиме, допоки з іншого боку лінії фронту є зацікавлені в дестабілізації ситуації й допоки бойовики відкривають вогонь після підтвердження режиму "тиша" по білих касках та по медиках.

 

«Висловлюємо найщиріші співчуття сім'ям загиблих. Це незбагненна трагедія для них, для нас, для країни», - сказав Зеленський.

 

І додав, що вчорашнє вбивство українських військових, які хотіли забрати тіло загиблого бійця з поля бою поблизу Зайцевого, – «це черговий доказ цинізму, брехливості й нелюдяності бойовиків».

 

«Тут не може бути жодного подвійного трактування. Є конкретний умисний злочин – вбивство, засідка і повторне вбивство. Все це зайвий раз переконує в тому, що війна триває», – зазначив глава держави.

 

За його словами, ця трагедія «ще раз повертає нас до розуміння наших фундаментальних цінностей».

 

«Україна повинна жорстко охороняти свої території. Україна повинна жорстко відповідати на підлі дії бойовиків. Україна повинна чітко розуміти ризики, які несе існування сірих кримінальних анклавів. Україна повинна завжди знати ціну "обіцянкам" тієї сторони», - наголосив глава держави.

 

Як повідомляла «УМ», бойовики з окупованої Горлівки забрали тіло загиблого командира взводу морської піхоти, якого перед тим намагалися евакуювати медики, але потрапили у засідку.

 

Група не встигла дійти до тіла воїна ЗСУ декілька метрів, як окупанти відкрили по ній вогонь. Внаслідок цього військовий медик загинув, одного військовослужбовця було поранено, а ще один – отримав бойове травмування

 

Зауважимо, що понеділок, 13 липня, став «чорним» днем для захисників України: загинуло двоє бійців і один військовий медик.

 

Таким чином, за Україну полягло у липні вже п’ятеро українських воїнів. Прізвища двох з них ще не оприлюднено.