Плівки Єрмака: фігурант Дмитро Штанько затриманий СБУ

17:35, 14.07.2020
Плівки Єрмака: фігурант Дмитро Штанько затриманий СБУ

Дмитро Штанько під час затримання СБУ.

Дмитро Штанько, який фігурує в кримінальному провадженні щодо записів розмов брата глави Офісу президента Андрія Єрмака – Дениса, затриманий співробітниками СБУ за підозрою у шахрайстві у вівторок, 14 липня.

 

Як передає «Україна молода», про це повідомили в СБУ кільком ЗМІ.

 

Зокрема, Штанько був затриманий під час отримання 100 тисяч доларів хабаря в межах справи про шахрайство. Є версія, що саме Штанько вів скандальний відеозапис розмов Дениса Єрмака.

 

Як стверджують в СБУ, Штанько був посередником і взяв гроші "за сприяння у вирішенні питання з правоохоронними органами щодо повернення вилученого майна".

 

У спецслужбі заявляють, що припинили протиправну діяльність організованої злочинної групи, яка підозрюється у вчиненні шахрайських дій.

 

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею "Шахрайство".

 

Як повідомляла «УМ», раніше нардеп від "Слуги народу" Гео Лерос оприлюднив відеозаписи, на яких чоловік, з голосом схожим на голос брата глави Офісу президента Андрія Єрмака – Дениса Єрмака – проводить переговори про працевлаштування неназваних осіб на певні посади в органах влади за винагороду.

 

Пізніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура за заявою Лероса розпочала кримінальне провадження.

 

Фігурант плівок з Денисом Єрмаком - Дмитро Штанько 16 років пропрацював в органах внутрішніх справ, а інший фігурант Сергій Шумський є позаштатним співробітником оперативного управління СБУ.

 

Штанько також заявив, що загалом від людей, які претендували на якісь посади у державній владі, для Дениса Єрмака зібрали близько 100 тисяч доларів, а Андрію Єрмаку передавали 10 тисяч доларів.