На офіційних пляжах Києва з’явилися човники-рятівники

15.07.2020
На офіційних пляжах Києва з’явилися човники-рятівники

Яскраві та проворні. (Фото з сайта bigkyiv.com.ua.)

Літній сезон зазвичай приносить не лише радість, а й трагічні звістки, адже на воді щорічно гинуть сотні українців.
 
 
Згідно з даними ДСНС, за п’ять місяців на водоймах країни вже загинуло 274 людини, з яких 25 дітей.
 
 
Лише за перші три тижні червня втопилися 111 громадян, серед них 21 дитина.
 
 
Аби хоч якось запобігти цій страшній статистиці, КП «Плесо» закупило для Kyiv Lifeguard Service (муніципального сервісу із запобігання нещасним випадкам на офіційних пляжах Києва) човни українського виробництва Kolibri-RKM 350, які допоможуть лайфгардам (рятувальникам) миттєво вирушати рятувати людей на воді.
 
Ці диво-човни дуже сучасні та маневрові, їх можна використовувати як на річках, так і на озерах, вони можуть витримати спеку до +50°, а також холод до -40°.
 
Пасажиромісткість Kolibri- RKM 350 — 3-4 людини, оснащений плавзасіб стаціонарним транцем, до якого кріпиться двигун потужнiстю п’ять кінських сил.
 
Човники київські рятувальники вже протестували, пройшовши Дніпром: перевірили їх на маневровість та остійність, спеціально розхитуючи судна. Лайфгарди запевняють, що Kolibri дозволять значно покращити їхню роботу.
 
Нагадаємо, що наразі на всіх столичних пляжах купатися поки не рекомендовано через виявлені у воді завищені показники вмісту кишкової палички. Проте це не стало завадою для прийняття водних «процедур» чималою кількістю безпечних киян i гостей міста. 
 
Усім варто пам’ятати, що найпоширенішою причиною утоплення є недотримання правил безпечної поведінки громадянами. Зокрема, це купання в необладнаних для цього місцях i переоцінка власних можливостей. Чимало трагедій із дітьми на водоймах трапляється через недогляд i безпечність їхнiх батьків.