На Черкащині селяни посадили громадський сад і гуртом його доглядають

15.07.2020
Цього року на Черкащині у селі Вітове Чигиринського району гуртом тамтешні жителі посадили великий та красивий громадський фруктовий сад. Один такий.
 
Ініціатором цієї доброї справи став заступник голови сільської ради Вітового Микола Возвишаєв.
 
«Велика кількість наших односельців відгукнулася. Тож спочатку ми гуртом викорчували на тій площі стару акацію, а вже потім зорали і почали садити сад», — розповідає директор школи цього села Вікторія Набока. В
 
она каже, що люди у Вітовому не рахувалися з власним часом, надали свій транспорт і працювали теж із великим ентузіазмом. Всім хотілося, аби в рідному селі був фруктовий сад.
 
Загалом жителі села, уточнює пані Вікторія, висадили 178 дерев у самому саду, це в центрі села.
 
Ще 17 дерев вони посадили вже біля школи. За її словами, у новому саду ростуть тепер черешні, сливи, абрикоси, нектарин, персики, яблуні, груші.
 
Посадковий матеріал, а це добротні деревця-дворічки, придбали коштом сільської ради, яку очолює Лариса Постригань. 
 
«Так приємно було бачити, як наші люди трудилися гуртом. Тепер разом ми і доглядаємо за цим садом», — зазначає Вікторія Набока. Каже, недавно кілька разів організовували полив саду, потім влаштували боротьбу з бур’янами, обкосили територію.
 
Тим часом новий фруктовий сад віддячує дбайливим українцям тим, що славно тягнеться своїми гілочками до сонця. І це неабияк радує людей. Адже наступного року можна чекати, що сад почне родити.