Росія хоче припинити розмови про Голодомор в Україні – В’ятрович

15:14, 14.07.2020
Росія хоче припинити розмови про Голодомор в Україні – В’ятрович

Володимир В'ятрович продовжує боротьбу з російськими шаблонами щодо історії України. (Фото з ФБ-сторінки Володимира В'ятровича)

Народний депутат від фракції «Європейська солідарність», колишній керівник Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович простежує опосередкований зв’язок між бажанням Москви припинити розмови про Голодомор в Україні та реакцією ДБР на це у вигляді окремих кримінальних проваджень.

 

На думку пана В’ятровича, Російській Федерації необхідно, щоб в Україні припинили розмови про Голодомор і геноцид українського народу радянською владою.

 

Як інформує «Україна молода», про це народний депутат Володимир В'ятрович заявив в ефірі телеканалу "Прямий" у вівторок.

 

«ДБР відкрила справу проти Інституту національної пам'яті ще в листопаді минулого року. З формальної точки зору слідство буде тривати до 2021 року. Після допиту мене, слідчі ДБР чомусь заявили, що я не надав потрібної інформації, що є брехнею. Я переконаний, що будуть спроби переслідування», - каже історик і народний обранець.

 

І додав: «До того ж, це наступ на тему української ідентичності. Йдеться про Голодомор. Це те, чого хоче від України Російська Федерація - припинити розмови про Голодомор і геноцид українців».

 

Раніше депутата В’ятровича вже викликали на допит у Державне бюро розслідувань.

 

Народна депутатка Софія Федина заявила, що "Європейська Солідарність" вважає переслідування Володимира В'ятровича політичними репресіями.