Гральний бізнес легалізовано в Україні

11:59, 14.07.2020
Гральний бізнес легалізовано в Україні

Верховна Рада підтримала у другому читанні скандальний законопроєкт №2285-д «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор», яким легалізується гральний бізнес в Україні.

 

Перед голосуванням обранці розглянули 3 445 правок до проєкту закону.

 

Як повідомляє «Україна молода», за ухвалення закону про гральний бізнес проголосували 248 народних депутатів.

 

Окремими правками нардепи повернули вимогу щодо відстані гральних залів від шкіл не менше 500 метрів, а також обов’язкову компенсацію родині лудомана в 10-кратному розмірі суми програшу - збільшили у 5 раз вартість ліцензії для інтернет-казино;

 

Також розширили коло осіб, які можуть звернутися до суду із заявою про обмеження, повернули систему моніторингу гральних автоматів як окрему складову системи онлайн-моніторингу.

 

Документ запроваджує кримінальну відповідальність за організацію азартних ігор без ліцензії. Також закон дозволяє розташовувати зали з ігровими автоматами тільки в готелях, які мають три, чотири і п'ять зірок.

 

Крім того, згідно з документом, резидентам держави-агресора буде заборонено мати гральний бізнес на території України. У державному бюджеті з'явиться спеціальний фонд підтримки медицини, спорту і культури, куди будуть надходити платежі за ліцензії.

 

Допустимий вік гравця азартних ігор, відповідно до закону, стартує від 21 року. Також законом передбачається регулювання "класичних" лотерей.

 

Крім цього, запроваджуються обмеження щодо реклами гральних закладів, зокрема забороняється рекламувати азартні ігри як спосіб легкого збагачення.

 

Нагадаємо, з 2009 року в Україні був офіційно заборонений гральний бізнес, однак експерти вказують, що він просто перейшов працювати в «тіні».

 

Як повідомляла «УМ», окремі депутати від опозиції вважають закон про легалізацію грального бізнесу корупційним.