Зеленський говорив зі «слугами народу» про кандидатів на голови НБУ і АМК

09:48, 14.07.2020
Зеленський говорив зі «слугами народу» про кандидатів на голови НБУ і АМК

Євгенія Кравчук (в центрі) каже, що кандидатура на пост голови НБУ наразі "фіналізується" монобільшістю. (Фото з Фб-сторінки Євгенії Кравчук)

Президент Володимир Зеленський обговорив кадрові питання – призначення нових очільників Нацбанку та Антимонопольного комітету та проблематику майбутніх місцевих виборів під час засідання фракції «Слуга Народу» в понеділок ввечері.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це інформують окремі нардепи від монобільшості.

 

Зокрема, заступниця голови фракції «слуг» Євгенія Кравчук розповіла, що на засіданні, окрім Зеленського, були присутні голова Верховної Ради Дмитро Разумков і прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

 

За її словами, депутати обговорили призначення голови Нацбанку, Антимонопольного комітету й віце-прем’єра з питань промислової політики.

 

Остаточної кандидатури на посаду голови НБУ поки немає, голосування за неї у Раді заплановане на п’ятницю, 17 липня.

 

Народний депутат від «слуг» Олександр Качура написав у соцмережах, що наразі розглядається декілька кандидатів, остаточне рішення щодо кандидатури мають ухвалити до середи, 15 липня.

 

Пан Качура розповів, що президент з прем'єром презентували кандидатів на посади керманичів НБУ, Антимонопольного комітету, віце-прем'єра ОПК.

 

За словами депутата, з кандидатурою на посаду голови НБУ вони визначатимуться лише в середу, оскільки є кілька кандидатів. Теж саме підтверджує і пані Кравчук, яка  повідомила, що кандидатура на пост голови НБУ наразі "фіналізується".

 

Відомо, що очільницею АМКУ планують призначити Ольгу Піщанську (наразі є виконувачкою обов'язків глави АМКУ, до цього була першою заступницею), а віцепрем’єром із промислової політики — Олега Уруського. Голосування по них відбудеться в середу, 15 липня.

 

Також «слуги» із Зеленським, Разумковим і Шмигалем обговорили зміни до Виборчого кодексу щодо проведення місцевих виборів. За словами Кравчук, більшість депутатів схиляється до встановлення порогу партійності виборів, починаючи з 10 тисяч виборців (тобто в населених пунктах, де проживає 10 тисяч людей і більше, участь у місцевих виборах можна буде брати лише від партій).