На Харківщині викрили розкрадання нафти з державного нафтопроводу на понад 2 млн гривень

16:25, 13.07.2020
На Харківщині викрили розкрадання нафти з державного нафтопроводу на понад 2 млн гривень

Порушення цілісності нафтопроводу створювало реальну загрозу для виникнення надзвичайних ситуацій.

Служба безпеки України спільно з фахівцями ПАТ "Укрнафта" викрила та ліквідувала незаконний вріз до промислового нафтопроводу Козіївка-Сиродичі на території Харківської області.

 

Як інформує УМ, про це написав на своїй сторінці у Facebook начальник пресцентру УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

 

"Оперативники спецслужби встановили, що на території Краснокутського району Харківщини зловмисники пошкодили нафтопровід та встановили несанкціонований відвід для розкрадання сировини. Співробітники СБУ виявили несанкціонований відвід завдовжки майже кілометр", - написав він.

 

Правоохоронці задокументували, що щомісяця через це несанкціоноване відведення розкрадалося 150-200 кубометрів нафти, внаслідок чого державне підприємство зазнавало збитків на більш ніж 2 млн гривень.

 

Крім того, за висновком фахівців, порушення цілісності нафтопроводу створювало реальну загрозу для виникнення надзвичайних ситуацій та спричинення шкоди екології регіону.

 

За матеріалами Управління СБУ в Харківській області розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 292 (пошкодження об’єктів магістральних або промислових нафто-, газо-, конденсатопроводів та нафтопродуктопроводів) Кримінального кодексу України.

 

На Харківщині викрили масштабне розкрадання нафти з державного нафтопроводу, - СБУ 03

 

СБУ встановлює всіх причетних до облаштування незаконного врізу, а також посадовців, які можливо могли "кришувати" нелегальний бізнес.

 

Викриття та документування протиправної діяльності здійснювалося спільно з Національною поліцією України під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.Джерело: