Коронавірус: Зеленський вважає правильними дії влади за підсумками двох діб

16:59, 11.07.2020
Коронавірус: Зеленський вважає правильними дії влади за підсумками двох діб

Володимир Зеленський вважає, що влада майже перемогла коронавірус. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський зробив висновок про те, що скоординовані дії влади щодо протидії COVID-19 були правильними, оскільки кількість одужань наразі перевищує кількість нових виявлених випадків коронавірусу.

 

До таких ледь не переможних реляцій Зеленського надихнула статистика лише двох  останніх діб щодо поширення коронавірусу в Україні.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це йшлося під час традиційної наради Зеленського з представниками уряду та правоохоронних відомств у суботу.

 

На нараді йшлося про те, що вже другий день поспіль кількість українців, які одужали від коронавірусної інфекції, значно перевищує кількість тих, хто захворів.

 

«Хоч цифри поширення COVID-19 залишають бажати кращого, ми дійшли до моменту, коли одужує більше людей, ніж заражається. Це видно й по звітах кожної зі служб. Це означає, що наші скоординовані дії були правильними, й українці дослухалися до рекомендацій влади. Нам треба, як і раніше, рухатися відповідно до ситуації», - радісно заявив глава держави.

 

У свою чергу, міністр охорони здоров’я Максим Степанов доповів щодо ситуації на судні "Софія", екіпаж якого перебуває на карантині, передає Офіс президента.

 

За його словами, коронавірусна інфекція була виявлена в більшості членів команди, хворі перебувають під наглядом лікарів, увесь екіпаж – на ізоляції, визначено маршрути у разі потреби госпіталізації.

 

Голова Нацполіції Ігор Клименко повідомив, що правоохоронці перевіряють на предмет роботи дитячі табори, які не отримали дозволу на відкриття у зв’язку з пандемією.

 

Також Нацполіція за останню добу виписала 235 протоколів у зв’язку з порушенням карантинних заходів в установах, закладах громадського харчування, місцях торгівлі. В цілому від початку перевірок було складено майже 18 тисяч адмінпротоколів на 6,6 млн грн.

 

А міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що займається пришвидшенням процесу встановлення лабораторій в аеропортах Києва та Львова, щоб прибулі пасажири могли робити там ПЛР-тести й у разі негативного результату не проходили самоізоляції.

 

Зауважимо, що за минулу добу, 10 липня, в Україні коронавірус підтвердили у 800 осіб. При цьому 27 осіб померли і 861 – одужали.

 

Тоді як 9 липня захворіло 819 осіб. Було зафіксовано 18 летальних випадків, при цьому одужало 1016 пацієнтів.

 

Як повідомляла "УМ", днями на одній з баз відпочинку на Арабатській стрілці Генічеського району зафіксовано спалах коронавірусу.