У Росії заявили про створення в Україні «ще двох держав»

11:59, 10.07.2020
У Росії заявили про створення в Україні «ще двох держав»

Борис Гризлов заявив про створення "в Україні створено ще двох держав".

Представник Росії в ТКГ Борис Гризлов заявив під час засідання ТКГ 8 липня, що "на сьогодні в Україні створено ще дві держави".
 

 

Делегація України в ОБСЄ закликала російську сторону пояснити, це означає вихід РФ із Мінських домовленостей чи намір визнати т.з. "ДНР" та "ЛНР".

 

"Що стосується російського пропагандистського наративу про внутрішню природу конфлікту на Донбасі, то нам було б дуже цікаво почути чіткі пояснення з боку представника Росії щодо заяв, зроблених вчора повноважним представником Російської Федерації в ТКГ Борисом Гризловим, який заявив, що "на сьогодні в Україні створено ще дві держави", - сказав Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер.

 

Він закликав постпреда РФ при ОБСЄ Олександра Лукашевича прояснити, "чи означає вчорашня заява пана Гризлова, що Російська Федерація має намір вийти з Мінських домовленостей, чи ж вона планує визнати ці окуповані райони"?

 

Заява очільника української місії при ОБСЄ прозвучала у присутності спеціального представника діючого голови ОБСЄ в Україні та ТКГ Гайді Грау та голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Яшара Халіта Чевіка.

 

Цимбалюк вказав на те, що Росія досі не продемонструвала суттєвих змін у своїй позиції щодо її ролі та відповідальності як учасника двостороннього конфлікту, і натомість "продовжує рішуче заперечувати незаконну окупацію Криму та боягузливо ховатися за своїми маріонетками на Донбасі, просуваючи так званий "прямий діалог" з ними".

 

"Такий підхід сильно підриває ефективність консультацій у рамках Тристоронньої контактної групи та її робочих груп, оскільки витрачається час і зусилля на формальності, а не на суттєві дискусії між двома сторонами конфлікту", - заявив Цимбалюк.

 

Як повідомляла УМ, раніше Борис Гризлов звинуватив українську сторону в зриві підготовки обміну утримуваними особами.