Україна більше не співпрацює із Росією у боротьбі з тероризмом

14:59, 08.07.2020
Україна більше не співпрацює із Росією у боротьбі з тероризмом

Від моменту окупації Криму та збройної агресії на Донбасі Україна розірвала приблизно 150 із 453 договорів і угод із РФ

Кабінет міністрів на засіданні у середу, 8 липня, припинив дію Меморандуму між Кабінетом міністрів України та урядом Російської Федерації про співпрацю у боротьбі з тероризмом.

 

Про це повідомив присутній на засіданні уряду народний депутат Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі.

 

"Кабмін припинив дію Меморандуму між Кабінетом міністрів України та урядом Російської Федерації про співпрацю у боротьбі з тероризмом, учиненого у Ялті 12 липня 2012 року", - написав нардеп Гончаренко.

 

Меморандум, зокрема, перебачає, що сторони обмінюються інформацією про терористичні організації, діяльність яких загрожує безпеці держав-підписантів документа, а також інформацією про можливі терористичні акти проти держав сторін, їхніх громадян та організацій.

 

"Припинити дію Меморандуму між Кабінетом міністрів України та урядом Російської Федерації про співпрацю у боротьбі з тероризмом, учиненого в м. Ялті 12 липня 2012 року. Міністерству закордонних справ повідомити російську сторону про припинення дії меморандуму", – сказано у повідомленні.

 

Документ було підписано у Ялті 12 липня 2012 року.

 

Раніше у Кабміні заявили, що розірвання меморандуму "дасть змогу створити додаткові правові та політичні підстави для захисту національних інтересів України в умовах збройної агресії РФ".

 

Заступник глави МЗС України Василь Боднар у червні 2020 року заявляв, що від моменту окупації Криму та збройної агресії на Донбасі Україна розірвала приблизно 150 із 453 договорів і угод із РФ, зокрема один із базових договорів – про дружбу, співпрацю і партнерство (цей документ утратив чинність 1 квітня 2019 року