У МОЗ не визначились із форматом навчання в школах з 1 вересня

14:00, 08.07.2020
У МОЗ не визначились із форматом навчання в школах з 1 вересня

Міністерство охорони здоров’я обговорює з Міністерством освіти формат відновлення навчального процесу з 1 вересня в умовах пандемії коронавірусу.

 

Як інформує УМ, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в інтерв’ю ВВС розповів про варіанти майбутнього навчання.

 

За словами Ляшка, діти почнуть навчання 1 вересня, але у якому це буде форматі – поки невідомо.

 

Можливо, доведеться обмежувати одночасне перебування дітей в класах.

 

"Розглядаємо варіанти, що, наприклад, математика буде в класі, а історія буде дистанційно проводитись. По змінах розводити. Думаю, що ці моделі ми напрацюємо", -  розповів Ляшко.

 

Загалом спрогнозувати епідеміологічну ситуацію на вересень майже неможливо. Уряд готується і до найгірших сценаріїв, до дистанційної освіти, до проміжних варіантів і до повністю повернення дітей до школи.


Водночас, мер Києва Віталй Кличко під час брифінгу наголосив, що відновлення навчання можливе лише на 4 етапі послаблення карантинних обмежень, повідомляє 24 канал. Однак більшість регіонів до цього не готові, а захворюваність зростає.

 

"Зважаючи на рекомендації уряду, можу сказати одне – до кінця карантину навчання буде дистанційним", - наголосив Кличко.

 

Зокрема, департамент освіти КМДА уже надав рекомендації усім навчальним закладам розробити форму дистанційного навчання. Водночас місто робить все для того, щоб розпочати нормальний освітній процес у школах з 1 вересня.

 

Нагадаємо, раніше виконувачка обов'язків міністра освіти Любомира Мандзій заявляла, що з вересня в Україні діятиме так зване коригувальне навчання.

 

Вчителі зможуть з'ясувати опанування того матеріалу, який припав на карантин.

 

Вчителі використовуватимуть індивідуальний підхід для кожного предмета кожного класу. Відомство не виділятиме конкретні терміни повторення предметів, це робитимуть вчителі.

 

Секретар РНБО Олексій Данілов припустив, що через поширення коронавірусної хвороби українським школам доведеться продовжити навчання дітей онлайн.