Зеленський наказав Венедіктовій і Авакову припинити вуличне насильство

09:21, 05.07.2020
Зеленський наказав Венедіктовій і Авакову припинити вуличне насильство

Зеленський стурбований ескалацією насильства на вулицях країни. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський вимагає від генпрокурорки Ірини Венедіктової та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова забезпечити ефективну координацію роботи з недопущення ескалації насильства на вулицях країни.

 

Тим самим глава держави відреагував на масову бійку зі стріляниною , яка сталася в центрі Києва, в бізнес-центрі "Арена Сіті" у суботу вранці.

 

Як інформує «Україна молода», про це Зеленський заявив під час робочої поїздки на Одещину.

 

«Вимагаю від генерального прокурора та міністра внутрішніх справ системної та злагодженої координації в роботі, спрямованої на недопущення ескалації насильства на вулицях країни, вжиття зрозумілих і ефективних превентивних заходів для запобігання цьому та забезпечення мирного й спокійного життя громадян України», - цитує Зеленського сайт президента.

 

За його словами, порушення громадського порядку, незаконний обіг і застосування зброї, численні напади на громадян, зокрема із застосуванням насильства, викликають серйозну стурбованість.

 

Як повідомляла «УМ», вранці 4 липня в столичному бізнес-центрі "Арена Сіті" відбулася масова бійка зі стріляниною. Внаслідок події постраждало троє людей, 10 учасників затримано.

 

Слідчі розпочали кримінальне провадження за фактом хуліганських дій із застосуванням зброї.

 

«Раніше мали місце інші неприпустимі випадки порушення правопорядку на вулицях», — додали в Офісі президента. Вочевидь, йдеться про масову стрілянину в Броварах, яку влаштували через розподіл маршрутних перевезень.