«Україна молода» святкує своє 29-річчя

20:47, 04.07.2020
«Україна молода» святкує своє 29-річчя

Заступник редактора Валентина Самченко зі свіжим примірником "України молодої".

Рівно 29 років тому вийшов перший друкований номер газети «Україна молода». Тож саме 4 липня з 1991 року ми традиційно святкуємо день народження «УМ».

 

«Ми все ще є паперові; від початку - видання незалежної України. Горді з того, що своєю працею маємо змогу доносити людям правду, інформувати про найкращих і найдостойніших», - зазначає у цей день заступник редактора Валентина Самченко.

 

«УМ» - це суцільна алхімія у метафізичному значенні цього слова. Останні років п'ять вона точно тримається завдяки якійсь незбагненній чистій енергії», - це дуже точне визначення від нашої власкора Лариси Салімонович.

 

«Чи знатимуть наші діти й онуки, як пахне щойно надрукована газета? Хочеться, щоб знали. І щоб читали. Сьогодні, 4 липня, "Україні Молодій" 29 років. Саме стільки й незалежній Україні. Вся її історія - на сторінках "УМ". Приємно відчувати й себе "трохи літописцем". Зі святом, "УМ". І зі святом усіх, хто є і хто був причетним до творення газети!», - наголошує журналістка Ліна Тесленко.

 

«Ви - справжні герої! З днем народження, рідна «УМ»!», - наголошує колишній заступник редактора «України молодої» Валентина Клименко.

 

Тоді як волонтер і журналіст Олена Нагорна зауважує: «УМ» - це епоха) це сакральне місце, яке зіграло ключову роль у житті багатьох українців) пишаюсь, що маю дотичність до газети. «УМ» має в серці те, що не вмирає! Живіть довго! З днем народження! А Михайлові Івановичу - сердечна дяка!».

 

Валентина Самченко додає: «Кожен, хто працює в газеті, - є, по суті, її меценатом, бо конкурентноздатними дуже складно назвати зарплати. Хоча є ті, хто матеріально час від часу підтримує газету і сайт, не працюючи в «УМ», - наприклад, оформленням передплати для читачів. Усім вдячні! Віра в краще й щоденна активність, а також підтримка небайдужих допомагатимуть далі жити проукраїнським медіа».

 

«Тож тримаймося, - зазначають «УМівці». - І попереду – Дорошенко (натякаючи на редактора газети). Рухаємося вперед!».

 

Власкор Людмила Нікітенко додає: «4 липня з 1991 року - день народження моєї рідної газети «Україна молода»! Щирі вітання усім колегам і нашим читачам!».

 

«Вітаю колег! Працював у газеті з 1991-го 16 років власкором у Донецьку. Найкращі спогади про той час, газету і журналістів, з якими робили «УМ». Далі будьмо!», - привітав газету і колег Павло Кущ.

 

Сьогодні нас вітають і читачі.

 

Зокрема, Марія Вишневська пише:

 

«Вітаю! Вік для газети поважний, надто сьогодні, коли засоби масової інформації з'являються та зникають так швидко, що часом не залишають по собі жодної згадки. Хочу побажати вам, друзі, й надалі залишатися на передньому краї нашого життя, нових цікавих тем, гострого пера, сміливих проектів та сил і наполегливості в досягненні нових висот на ниві журналістики. А ще зичу кожному з вас міцного здоров'я, творчої наснаги й нових звершень у вашій відповідальній і почесній праці. творчих успіхів, поповнення читацької аудиторії, особистого щастя, Божого благословення Вам, за Вашу працю по відстоюванню інтересів української спільноти на благо розквіту нашого нашої країни!».

 

«Вітаю! Нехай «УМ» завжди буде цікавою, сучасною та актуальною! Процвітання співробітниками і вашій газеті», - пише також Оксана Ломко.