У Білорусі ОМОН розігнав акцію солідарності з політв'язнями – фото, відео

10:59, 04.07.2020

У Бресті, що в Білорусі, на День Незалежності країни пройшла демонстрація проти політичних переслідувань режиму Олександра Лукашенка. Учасники акції не викрикували лозунгів, а просто йшли та плескали в долоні. Їх розігнав ОМОН.

 

Затримали 7 людей, повідомляє місцеве видання Tut.by.

 

У міському парку зібралось приблизно 50 людей. Учасники акції йшли та плескали в долоні. Згодом до них під'їхали кілька автомобілів, з яких вибігли ОМОНівці. Спершу вони затримали одного хлопця, який сидів у компанії на лавці. ОМОНівці скрутили його та посадили в мікроавтобус.

 

Потім автівки кружляли кварталом, не даючи людям збиратися у великі групи. Згодом затримали ще 5 людей із колони. Усього 7 мирних протестувальників потрапили під затримання.

 

 

 

"3 липня в Бресті проходять святкові заходи, присвячені святкуванню Дня незалежності. Співробітниками міліції забезпечується охорона громадського порядку. За вчинення адміністративних правопорушень співробітниками міліції затримано 7 громадян, щодо яких розпочато адміністративний процес", - повідомили в прес-службі силовиків.

 
 

Нагадаємо, шості президентські вибори в історії суверенної Білорусі призначені на неділю, 9 серпня. 65-річний Олександр Лукашенко править країною 25 років.

 

Потенційний кандидат Віктор Бабарико, два лідери ініціативних груп Едуард Бабарико та Сергій Тихановський, були заарештовані. Проти більш ніж 30 осіб відкрито кримінальні справи і понад 100 – адміністративні.



Ексголову "Белгазпромбанку" Віктора Бабаріко вважають основним суперником Лукашенка на майбутніх президентських виборах.

 

18 червня Бабаріко та його сина Едуарда затримали. А 20 червня їм висунули звинувачення.

 

Відбулося це у межах кримінальної справи щодо "Белгазпросмбанку" за підозрою в ухилянні від сплати податків і легалізації отриманих злочинним шляхом коштів.

 

Раніше про наміри балотуватись у президенти заявляв Сергій Тіхановський – популярний блогер, який критикує білоруську владу. Проте Тіхановського і його прихильників затримали під час пікету у Гродно. Висунення самого блогера заблокував ЦВК. 

 

Міністерство внутрішніх справ Білорусі також здійснило перевірку діяльності дипломата й політика Валерія Цепкала Білоруські силовики взялися за ще одного конкурента Лукашенка на виборах . Кандидата в президенти Білорусі підозрюють у протиправній діяльності.

 

У Мінську та інших містах Білорусі пройшли "заходи солідарності" на підтримку суперників Олександра Лукашенка на президентських виборах, яких затримали.