Російські окупанти на Донбасі «під кайфом» стріляють по українських захисниках і мирних мешканцях

03.07.2020
За минулі дві доби було офіційно зафіксовано, що збройні формування Російської Федерації, їхні посіпаки та найманці 19 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібру 120 мм і 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. 
 
На Луганщині, де ситуацію контролює оперативно-тактичне угруповання «Північ», поблизу Оріхового агресор задіяв проти українських оборонців автоматичні станкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. На цьому напрямку, але вже біля Травневого, окупанти використали гранатомети різних систем i кулемети.
 
Агресор неодноразово застосовував міномети калібру 120- та 82 мм, гранатомети різних систем i великокаліберні кулемети на підступах до населених пунктів Луганське, Новотошківське, Новозванівка, Луганське та Зайцеве. Крім того, ворожу провокацію зі станкових протитанкових гранатометів зафіксовано біля Хутора Вільний. 
 
На донецькому напрямку, в зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», неподалік населеного пункту Піски ворог двічі застосовував проти наших воїнів заборонені Мінськими домовленостями 120-мiлiметровi міномети та автоматичні станкові гранатомети.
 
Також із мінометів, але вже 82-го калібру, противник обстріляв і захисників Авдіївки, крім них, окупанти використали ще й ручні протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Поблизу населеного пункту Невельське агресор застосував міномети 120-го калібру, випустивши при цьому 18 мін.
 
Біля Водяного окупанти вели вогонь по наших оборонцях із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а неподалік Пісків задіяли ручні протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети.