Ексміністру екології Злочевському надіслали поштою повідомлення про підозру

16:50, 01.07.2020
Ексміністру екології Злочевському надіслали поштою повідомлення про підозру

Повідомлення про підозру йому надіслали поштою.

Колишньому міністру екології та природних ресурсів Миколі Злочевському повідомили про підозру в організації спроби підкупу керівництва антикорупційних органів задля закриття кримінального провадження щодо нього.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє пресслужба НАБУ.


"1 липня 2020 року детективи Національного бюро за процесуального керівництва прокурорів САП повідомили колишньому міністру екології та природних ресурсів часів президента Януковича про підозру в організації спроби підкупу керівництва антикорупційних органів задля закриття кримінального провадження стосовно нього. Дії особи кваліфіковано за ч. 3 ст. 27, ч.4 ст. 369 Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

 

Оскільки місцезнаходження експосадовця наразі не встановлено, підозру йому надіслано поштою за місцем реєстрації, до житлово-експлуатаційної організації за останнім відомим місцем проживання та засобами телефонного зв’язку.

 

Раніше НАБУ повідомило, що задокументувало факт надання колишнім високопосадовцем попередньої влади хабаря на суму шість мільйонів доларів керівництву Національного антикорупційного бюро та очільнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому. Хабар давали за закриття справи щодо власника "Бурісми" (Burisma Holdings), ексміністра екології Миколи Злочевського.

 

14 червня 2020 року Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід юристу Андрію Кічі, підозрюваному у причетності до підкупу керівництва антикорупційних органів за закриття справи проти колишнього міністра екології та природних ресурсів України, бізнесмена Миколи Злочевського.

 

27 листопада 2014 року ГПУ порушувала кримінальне впровадження щодо Злочевського. Його майно, а саме два котеджі, дві земельні ділянки, домоволодіння площею 922 кв. м та автомобіль Rolls-Royse Phantom, було заарештовано, але наприкінці січня 2015 року Печерський суд Києва скасував рішення.

 

Злочевського звинувачували у розкраданні державних надр, а після Майдану він втік з України, його було оголошено в розшук. Проте МВС зняло із розшуку ексміністра екології 2016 року.

 

Як повідомляла «УМ», люди Злочевського пропонували за закриття провадження 6 мільйонів доларів керівнику САП Назару Холодницькому та керівництву НАБУ, щоб їхній патрон міг повернутися в Україну до дня народження 14 червня і відсвяткувати.

 

Хабар у розмірі 6 млн доларів — це рекордна сума пропонованого хабаря в історії України. Ці кошти тепер поповнять бюджет України.