Сергій Євтушок став нардепом

11:40, 30.06.2020
Сергій Євтушок став нардепом

Сергій Євтушок склав присягу народного депутата.

У Верховній Раді склав присягу народний депутат України Сергій Євтушок. Він зайшов у парламент як представник партії "Батьківщина" під номером 25 замість колеги Ольги Бєлькової, яка добровільно склала мандат.

 

Євтушок виступив з трибуни Верховної Ради під час пленарного засідання у вівторок, 30 червня, й пообіцяв працювати винятково в інтересах українців.

 

"Дорогий народе України! Присягаю на вірність Україні. Зобов'язуюсь усіма своїми діями боронити суверенітет і незалежність України, дбати про добробут Вітчизни і добробут українського народу. Присягаю дотримуватися Конституції та законів України. Виконувати свої обов'язки в інтересах усіх співвітчизників. Слава Україні!" – зазначив парламентарій.


 

Нагадаємо, Євтушок був народним депутатом і у Верховній Раді України восьмого скликання. Тоді він також був членом ВО "Батьківщина", входив до складу комітету Верховної Ради України з питань транспорту.

 

У квітні 2014 року політика призначили головою Сарненської районної державної адміністрації, а звільнили 20 вересня того ж року.

 

У 2010 році Євтушка було обрано Сарненським міським головою від ВО "Батьківщина". З 2008 до 2010 року працював в Апараті ВРУ помічником-консультантом народного депутата від БЮТ Сергія Кошина. З 2006 до 2010 року був депутатом Сарненської міської ради 5 скликання. Член ВО "Батьківщина" з 2005 року.

 

До політичної кар’єри обіймав керівні посади у комерційних підприємствах. Закінчив Рівненський інститут слов’янознавства Київського славістичного університету за спеціальністю "маркетинг", НАДУ при президентові України за фахом "державне управління".

 

Також навчався у Томському вищому військовому командному училищі зв’язку та СПТУ №22 у місті Сарни. Кандидат наук з державного управління.

 

Ольга Бєлькова, місце якої зайняв Євтушок, добровільно склала мандат через життєві обставини. Парламент підтримав її рішення 18 червня 343 голосами та провів оплесками.