Мешканці трьох сіл Черкащини потерпають від мух

14:35, 23.06.2020
Мешканці трьох сіл Черкащини потерпають від мух

Появу такої кількості мух дачники пов'язують із діяльності місцевої птахофабрики.

На три черкаські села напали мухи. Жителі Лозівка, Будища та садового товариства "Дружба" у Черкаському районі повідомляють, що такої кількості комах не було ніколи.

 

Ні захисна сітка на дверях, ані сітки на вікнах від мух людей не рятують, повідомляє "Скспільне".

 

“Навіть просто приготувати їжу – нерви здають. Ще важче – погодувати дитину та поїсти самим. Тільки щось поставиш – відразу рій мух”, – зазначає черкащанкаТетяна Музиченко.

 

Появу такої кількості мух люди пов'язують із діяльності місцевої птахофабрики.

 

“Щоранку, між третьою і п’ятою годиною, вони щось викидають. Ми думаємо, що це "Перемога Нова". Пахне так, ніби з якихось гнилосних ям”, – повідомила черкащанка Валентина Прилуцька.

На підприємстві свою причетність до нашестя мух заперечують.

 

Начальник служби безпеки Володимир коментувати ситуацію відмовився. Лише сказав, що за мух вони не відповідають, і щоб зверталися із листом, тоді будуть коментувати.

 

Із проханням провести перевірку на дотримання підприємством санітарного законодавства, дачники написали колективне звернення на ім'я очільника Черкаської області романа Боднара та начальників Державної екологічної інспекції Центрального округу і управління Держпродспоживслужби регіону.

 

 За словами першого заступника начальника державної екологічної інспекції Сергія Поліщука, наразі вирішується питання про проведення позапланової перевірки підприємства.

 

“Ця заява буде прийнята в роботу. Буде сформована довідка і направлена на Державну екологічну інспекцію України, щоб взяти погодження і провести позапланову перевірку цього суб'єкта господарювання", – повідомив Сергій Поліщук.

 

За словами Сергія Поліщука про результати перевірки поінформують заявників.