У Золотоніському психоневрологічному інтернаті – спалах коронавірусу

20:00, 09.06.2020
У Золотоніському психоневрологічному інтернаті – спалах коронавірусу

У Золотоніському психоневрологічному інтернаті на Черкащині наразі виявлено 21 інфікованого.

Спалах коронавірусу зафіксовано у Золотоніському психоневрологічному інтернаті на Черкащині. Наразі виявлено 21 інфікованого.

 

Як повідомляє голова Черкаської  ОДА Роман Боднар, спочатку в інтернаті виявили хвору на коронавірус працівницю. Вона,  імовірно, й інфікувала підопічних.

           

За його словами, наразі вже обстежено 26 мешканців інтернату, у 21 з них виявили позитивний на COVID-19 результат. Ведеться епідрозслідування, за результатами якого матеріали будуть скеровані до правоохоронних органів для реагування згідно з компетенцією.

 

«У закладі проведено дезінфекційні заходи, визначено коло контактних осіб. Сімейні лікарі Золотоніського районного Центру первинно-санітарної допомоги проводять огляд підопічних. Госпіталізованих до закладів охорони здоров'я немає, стан інфікованих задовільний», – говорить голова Черкаської облдержадміністрації.

 

І додає, на території психоневрологічного диспансеру посилили карантинні заходи, працівники і підопічні цілодобово перебуватимуть в інтернаті. Відбуватиметься динамічне спостереження підопічних лікарями.

 

«Загалом на Черкащині маємо хорошу динаміку одужань - 370 осіб, але не варто нехтувати засобами захисту та дотриманням дистанції. Вихід із карантину - поступовий, маємо не допустити повернення до більш жорстких норм», – підсумовує Роман Боднар.

 

Як повідомляла "УМ", днями у Броварах на Київщині зафіксовано спалах коронавірусу в дитсадку «Калинка»