До України навідуються з півсотні «злодіїв у законі»

10:00, 06.06.2020
До України навідуються з півсотні «злодіїв у законі»

Співробітники Нацполіції регулярно затримують заїжджих "злодіїв у законі" в Україні.

Близько15-25 так званих «злодіїв у законі» постійно перебуває на території України. Хоча близько 50 таких кримінальних авторитетів регулярно навідується до нашої держави з-за кордону.

 

Як інформує «Україна молода»,  такі дані навів голова Нацполіції Ігор Клименко в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера"

 

«Ми говоримо про 15-25 "ворів у законі", які перебувають в Україні, але їх заїжджає в Україну значно більше. Більшість "ворів у законі" не українці. Українців менше 6%. У світі десь 450 "ворів у законі". В Україну заїжджає приблизно 50, і дуже часто ці "злодії у законі" керують злочинними організаціями на відстані. Але вдумайтеся: 10 відсотків "ворів у законі" осіло в Україні», - заявив пан Клименко.

 

За його словами, більшість "злодіїв у законі" – це грузини, росіяни, але не українці.

 

Голова Нацполіції також додав, що гроші від "роботи" кримінальних угруповань осідають у кишенях "злодіїв у законі".

 

Як повідомляла «УМ», 4 травня Верховна Рада зі скандалом ухвалила у другому читанні закон про відповідальність за злочини, вчинені злочинною спільнотою.

 

Йдеться про зміни до Кримінального кодексу, які вводять в поле кримінальної відповідальності поняття «вор у законі», а не «злодій у законі», як мало би бути, якби автори закону і більшість, яка за нього проголосувала, послуговувалися українською мовою.