Ляшко не радить відкривати дитячі табори влітку

09:11, 06.06.2020
Ляшко не радить відкривати дитячі табори влітку

Дитячі табори в Україні не відкриють до стабілізації епідеміологічної ситуації.

Головний санітарний лікар МОЗ України Віктор Ляшко переконаний, що не можна відкривати дитячі оздоровчі табори цього літа.

 

Як передає «Україна молода», про це Ляшко сказав в етері телеканалу «112 Україна».

 

Головний санітарний лікар зазначив, що щороку в оздоровчих закладах відбувається до 80 спалахів кишкової інфекції. Хворих дітей відправляють в інфекційні стаціонари, однак у часи пандемії коронавірусу це небезпечно.

 

«Я зараз дотримуюся думки, що дитячі оздоровчі заклади на цей літній сезон відкривати не можна, оскільки під час оздоровлення у нас відбувається близько 80 спалахів кишкових інфекцій. У цей час дітей забирають з оздоровлення, завозять в інфекційні стаціонари, в інфекційних стаціонарах зараз є хворі на коронавірус. Замість лікування кишкової інфекції ми можемо наражати на небезпеку інфікування ще і коронавірусом», - розповів Ляшко.

 

І додав, що пропонує утриматися від відкриття дитячих таборів до стабілізації епідеміологічної ситуації.

 

Нагадаємо, 26 травня У МОЗ повідомляли, що відкриття дитячих оздоровчих таборів стане можливим лише на останньому етапі карантину, тобто не раніше кінця червня

 

Тим не менше, як повідомляла «УМ», Ляшко дозволить відкрити пляжний сезон. Адже  з’ясувалося, що морська сіль спільно із сонячним ультрафіолетовим випромінюванням знищує збудника коронавірусу.

 

Кілька днів тому головний санітарний лікар Віктор Ляшко виправдав порушення карантину президентом Володимиром Зеленським і його оточенням під час відвідин кав’ярні в центрі Хмельницького 3 червня.

 

Мовляв, посадовці просто перевіряли готовність рестораторів до відновлення роботи з 5 червня. Тобто проводили інспекцію.